Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg lehet tanítani a macskát,...

Meg lehet tanítani a macskát, hogy ne menjen be a hálószobába, ne másszon fel az ágyra egy új lakásban, ha azelőtt ahhoz volt szokva?

Figyelt kérdés
Összeköltözés előtt állunk, kedvelem a barátom macskáját, de jobban szeretném, ha az ágyunkba nem mászna be, egyrészt a szőrök miatt, másrészt nem tudok nyugodtan aludni, ha a lábamon fekszik.

szept. 2. 23:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
81%
Meg lehet. Választ másik helyet.
szept. 3. 00:16
 2/24 anonim válasza:
94%

Őszintén, tapasztalataim szerint, a macskákat meg lehet tanítani arra, hogy ne másszanak fel bizonyos helyekre - amikor épp látod. De amikor nem vagy otthon, biztos lehetsz benne, hogy fel fog rá mászni.

Szerintem az lenne az egyszerű, ha a hálószobát becsuknátok, amikor épp nem vagytok otthon.

VISZONT azt, hogy ne másszon fel, amikor ott vagy, abszolút meg lehet nekik tanítani - az enyém legalábbis pontosan tudja, hogy melyik családtagok ágyába nem mászhat be, pedig az enyémben rendszeresen velem alszik összebújva. SŐT valahogy még azt is megértette, hogy anyukám ágyára pl. napközben, amikor be van ágyazva, felmászhat - viszont este, amikor már nincs rajta az ágytakaró, és készülődik az alváshoz, akkor nem, és olyankor automatikusan ki is megy a szobából vagy lefekszik a szőnyegre.

A kulcs szerintem az, hogy legyetek KÖVETKEZETESEK (pl. ne legyen az, hogy a párod felengedi, te meg nem…), illetve mindenképp legyen kialakítva és MEGMUTATVA neki, hogy hova feküdhet és hova nem.

szept. 3. 00:25
 3/24 anonim ***** válasza:
42%

Hat nalam ez egy nagyon sarkalatos pont. Ossze sem jonnek olyannal, aki nem fogadja el, hogy a kizarolag benti, teljesen tiszta macskaim velem alszanak.

Szernecsere a parom is nagyon szereti oket, az egyik hozza kotodik inkabb. Ha azt kerte volna tolem, hogy hadd ne aludjon az agyban, biztos nem maradtam volna vele. Nem csak magam miatt, de neki sem lett volna jo igy.

szept. 3. 00:44
 4/24 anonim válasza:
100%

Ki lehet zárni estére, és hozzá fog szokni egy idő után.

Ha csak annyi a kérésed hogy ne aludjon veletek este, az még oké, de a szőr témát szerintem érdemes elengedni. Szőr igyis úgyis lesz mindenhol, az nem úgy működik hogy kitiltod az állatot egy szobából, aztán meg van oldva a dolog.

szept. 3. 01:55
 5/24 anonim ***** válasza:
34%
Ilyet nem lehet tenni a cicuval.
szept. 3. 03:39
 6/24 anonim ***** válasza:
86%
Hol találtok olyan pasit, akit ez nem zavar? Nekem már sokadig párhetes-hónapos ismerkedésemnek lett vége a kutyámra hivatkozva, pedig neki még csak nemis hullik a szőre és én maximálisan rendet tartok, jól is viselkedik. Nekem fontos, hogy a párom is rendszerető legyen, de azt veszem észre, hogy az összes ilyen pasit zavarja egy benti állat.
szept. 3. 05:18
 7/24 anonim válasza:
13%

Hát én nő vagyok de az ismerkedést már az elején befejeztem amikor elmesélte a pasi hogy mennyire imádja a kutyáját és ódákat zengett róla.

Most van férjem, gyerekünk! , és két kutyánk.

Teljesen egyetértünk abban hogy a kutyák az udvaron vannak, ott jól érzik magukat, és őrzik a házat….

Eredetileg ezért vannak. Tudom hogy hihetetlen, de ez van!

Nekem nincs szeretethiányom hogy egy szőrös büdös kutyát ölelgessek, van férjem aki ölelget, és van gyerekem is aki ölelget.

Ráadásul ők nem nyalogatják a nemi szervüket, feneküket, így nincs esély arra hogy valami bacit elkapjak.

Mélyen megdöbbent amikor vonulnak Esztergomban a kis Duna parton a kutyások.

Rengeteg panasz van rájuk, össze vissza szarnak mindent a kutyák, kb 40 kutyával vonulnak végig esténként és persze ugatnak hangosan. Akik ott laknak, már rengetegszer tettek panaszt a polgiban.

Na most ki lesznek már telepítve egy elkerített részre végre….

szept. 3. 06:13
 8/24 anonim ***** válasza:
75%

A gyerekeidre biztos többet tudnék panaszkodni, mint bármelyik kutyára😀Hangosak, koszosak, mindent megtapogatnak a koszos kezeikkel, rohangálnak, folyton figyelmet igényelnek stb. Egy kutya meg lefekszik és elvan magának csendben a lakásban.

szept. 3. 06:29
 9/24 anonim válasza:
100%
A macsekok a kutyákhoz hasonlóan okos állatok viszont öntörvényűek! Kis türelemmel megtaníthatunk nekik ezt azt pl azt is hogy mit nem szabad csinálni és megérti amit mondasz neki csak nemérdekli :)
szept. 3. 07:19
 10/24 anonim ***** válasza:
89%

Tehat mindenkinek szeretethianya van, akinek allatai vannak? Kepzeld, nem mindenki akar gyereket, nkncs szeretethianyom.

Egyebkent biztos lehetsz benne, hogy egy kizarolag lakasban tartott macska kevesebb bacit tartalmaz, mint a koszban jatszo gyerekek.

Utalom a gyerekes embereknek azt a reszet, aki azt hiszi, hogy azert, mert neki van, minden ember eletenek ennek kellene, hogy legyen a celja…

szept. 3. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!