Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés után a párod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés után a párod ugyanolyan szétszórt, "kupis" maradt, mint azelőtt volt?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a szétdobált ruhákra, arra, hogy nem érdekli, be van-e ágyazva, házimunkára, stb...

ha többszöri szép szó nem segít a helyzeten, mi hozhatna változást?

2015. júl. 9. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Ha ezt láttam volna összeköltözés előtt,nem azt mondom hogy nem bútoroztam volna össze vele,de ez az egyik kizáró ok lett volna,mert nem vagyok hajlandó senki után pakolni.Ha ezt a mintát hozta a családjából,nagyon sajnálom,maradjon otthon.Ezt megváltoztatni nem lehet,vagy nagyon gyötredelmes út,amihez szerintem sok nőnek nincs kedve.
2015. júl. 9. 14:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Előtte sem volt kupis egyáltalán.
2015. júl. 9. 14:56
 3/9 anonim ***** válasza:
1-es baromságot ír. Megváltozhat ő maga is nyilván, ha már nem egymaga él, odafigyel a környezetére.
2015. júl. 9. 15:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt összeköltöztem volna a barátnőmmel én is szanaszét hagytam mindent a lakásban. Ruháimat szétszórtam, nem mosogattam el rendesen, nem takarítottam. Aztán összeköltöztünk és odafigyeltem mindent és egyáltalán nem vezetett oda gyötrelmes út, nem szakadtam bele. Csak az ember akar-e változtatni ugye, mert ez a nem mindegy. Én akartam és tudtam.
2015. júl. 9. 15:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ! Igazság szerint mi még nem élünk együtt, csak 2 éve járunk. A szobájában ugyanúgy széthagyja a dolgait, mint nálam.
2015. júl. 9. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon kupis vagyok, ezt szoktam meg. De albérletben is, ha jóban vagyok a lakótársaimmal próbálom megtisztelni őket azzal, hogy a közös részeken nem hagyok szét mindent. Néha persze nem sikerül, de ez mindenkinél előfordul. A saját szobám kupis. Max akkor ágyazok be (úgy egyáltalán az életemben valaha), ha olyan jön át, aki nem szokott. Volt "rendmániás" pasim, nem működött sokáig, kiidegeltük egymást. Ő már az átlagosnál nagyobb rendet szokott meg. A mostani pasim olyan átlagos rendigénnyel rendelkezik, a szobában lévő kupimat tűri, ha nincs elmosogatva a konyhában, az zavarja, ezért azt meg szoktam csinálni, akkor is, ha épp nekem még ráérne. Ha összeköltöznék vele, akkor már a szoba se csak az enyém lenne és hasonló módon járnék el, mint most a lakótársakkal és a közös helyiségekkel. Ha neki úgy jó, nem halok bele. De nekem rohadtul nincs rá igényem. Másnak arra nincs igénye, hogy képek legyenek a falon, van aki meg anélkül nem érzi otthonosnak. Mások vagyunk. Ha nagyon ellentétes, akkor nem fog működni, ha kicsi a különbség, akkor lehet igazodni.

Fontos, hogy az elején "ráneveld", hogy hogy szereted, mert később nehezebb lesz. Ha felnőtt emberhez illő módon a szép szó nem segít, akkor nem felnőtt emberhez illő módon kell nevelned sajnos. Írjatok listát, hogy kinek mi a dolga, vállalj el többet mint ő, de jusson neki is. Vagy írhatsz egy listát, amin a különböző dolgokhoz "pontokat" rendelsz, de ahhoz, amiről tudod, hogy ő szereti, direkt írj egy picit többet, és felezzétek el az alapján. Szóval nem fog megszakadni, de legalább csinál valamit. Ha az ilyen dolgok se működnek, akkor jutalmazás/büntetés rendszerrel tudsz még próbálkozni. Első körön csak jutalmazás. Ne a szexet használd, bármi mást. "Ha elmosogatsz mire hazaérek, akkor marad időm [kedvenc sütije] sütésére is." "Olyan ügyes vagy hogy kiporszívóztál, ezért megmasszírozom a vállad", akármi. Be lehet próbálkozni ilyenekkel is, hogyha minden hétköznap megcsinálja ezt azt amazt, akkor egész hétvégén békénhagyod a házimunkával. Ez utóbbi (bármilyen rendszerben) szerintem hatásos lehet, mert nem kezeled gyereknek/kutyának, de neki is van belőle haszna, mert az is rossz érzés, ha folyamatosan nyúzod. Talán ez lenne nekem az első ötletem, hogy egyezzetek meg egy ilyen felosztásban, hogy van feladata x napokon, a többin nem is beszéltek róla, akkor nyugi van.

Addig meg csak nem fogtok eljutni, hogy konkrétan büntetni kelljen.

23L

2015. júl. 9. 19:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, hasznos volt! :)
2015. júl. 9. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően szétszórt maradt. De mivel tudja, hogy én nem szeretem a kupit, ezért az én kedvemért igyekszik rendet hagyni maga után. Én pedig mivel tudom, hogy neki ez nagyobb feladat, mint nekem, nem csinálok patáliát, ha netán mégse sikerülne neki tökéletesen a dolog. Végül mindenki boldog.

Szerintem jó esetben elég az, hogy az ember látja, hogy a másiknak mire van igénye, és igyekszik a kedvére tenni. De ez a rendmániás félre ugyanúgy igaz! Végül is el kell ismerni, hogy az ágynak semmi baja nem lesz, ha nincs megcsinálva rendesen, ellenben a kapcsolatnak elég sokat árt az állandó piszkálódás!

2015. júl. 9. 20:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. Sajnos az én családomban anyu nagyon rendmániás, ami sokszor már az idegeit tépi, mert nem egészséges szinten van.... Túlzásba viszi, és ez sem jó. Viszont jó érzés rendben és tisztasagban élni. :)
2015. júl. 9. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!