Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak így a hozzánk...

Mit csináljak így a hozzánk betévedt kiscicával?

Figyelt kérdés

Egy sovány, beteg macska tévedt be hozzánk. Kiderült, hogy az egyik szomszédé. Jeleztük neki, hogy vigye el orvoshoz, mert már se nem evett, se nem ivott. Azt mondta, őt nem érdekli, dobjuk ki valahova.

Mi megsajnáltuk, elvittük orvoshoz múlt héten. Rengeteg baja van, még most is gyógyszert kell szednie. Úgy gondoltuk akkor megtartjuk. Ha meggyógyul, jöhet az oltás, ivartalanítás. Ezzel nem is volt gond, válljuk a felelősséget.

Viszont tegnap este ismét betévedt hozzánk egy kiscica. Illetve ma reggel ott feküdt a nagy mellett ő is. Megetettem őt is, mert sajnálom. Viszont hosszútávon sok lesz.

A nagyra múlt héten 70 ezret költöttem (orvos és gyógyszerek és még hol a vége), nem biztos, hogy el tudok tartani még egy cicát.

Olvasgattam menhelyek facebook oldalát, de úgy látom mind dugig van. Főleg macskákkal.

Még délután körbekérdezek a szomszédok között, vagy felteszem facebookra.

De ha senkinek nem hiányzik vagy nem kell, mit csináljak? Kidobni nyilván nincs szívem. :( Tényleg egy gyönyörű, egészséges kislány. Ha a másikat nem múlt héten fogadom be, gondolkodás nélkül megtartanám.

Szerintetek van olyan hely aki fogadna cicát? Hol érdeklődjek?

aug. 16. 08:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Vedd fel a kapcsolatot a helyi cicamentőkkel, hátha legalább az orvosi költségekben és a gazdikeresésben tudnak segíteni (van olyan, hogy bevállalják az ivartalanítás költségének a felét, ha valaki befogadja), hirdesd a helyi fb csoportokban, meg azt hiszem van valami országos ingyen elvihető macskás csoport is.
aug. 16. 09:13
 2/22 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon aranyos vagy hiszen befogadtál egy cicust.

Sajnálom, ha nem tudod megtartani a másikat is.

aug. 16. 09:36
 3/22 A kérdező kommentje:

#1: Hát igen, befogadtam, mert megesett rajta a szívem. Már szegénynek múlt héten a taknya nyála egyben volt. Gennyes taknya volt. Már levegőt se kapott. Csak feküdt. Féltem ott fog meghalni nálunk. Egyáltalán hogy mondhat olyat a gazdája, hogy dobjuk ki a fenébe, ő nem viszi orvoshoz?

Szerencsétlennek annyi baja van, mintha kóbor macska lett volna. Tiszta fekély volt a szája, azért nem evett meg nem ivott már semmit. Atkás a füle. Bolhás. Macskanáthás.

Nem tudom mi lesz a kicsivel. Az a baj, a nagy befogadott az kandúr. A kicsi meg lány. Mind a kettőt ivartalanítani kéne, csak a nagynak nem javasolták a műtétet míg nem jön helyre az egészsége.

Viszont kiscicákat egyáltalán nem szeretnék.

Elég fura, hogy hirtelen ennyi macska jelent meg nálunk...

#2: Nagyon köszönöm a tippeket. :)

aug. 16. 10:08
 4/22 anonim ***** válasza:
43%

Lesz még több is. Híre ment, hogy voltál olyan ökör hogy befogadtad a macskát. Bedobták hozzád a másikat. Dobnak majd be többet is.

Velem is ezt csinálták.

Máskor ha be is fogadsz egy macskát, reklámozd a szomszédnak, akárkinek, mert menhelynek néznek.

"hogy mondhat olyat a gazdája, hogy dobjuk ki a fenébe, ő nem viszi orvoshoz"

Ha nem fogadod be, kiteszed több helyen facebookon is akkor lesz olyan menhely ami elviszi majd a macskát. Kell 2-3 nap, de elviszik. Én ezt csinálom, mert nincs se helyem, se pénzem, se kedvem mások felesleges szaporulatát mentegetni.

Ez is segítség, eljuttatod olyan helyre ahol segítenek rajta.

Van kedvezményes ivartalanításra lehetőség. Menhelyeken keresztül lehet intézni. Én 2 éve ivartalaníttattam egy nőstényt 8.000ért, hímet 5000ért. Nem tudom most milyen árak vannak. Már nem fogadok be macskákat. Próbálj meg érdeklődni.

aug. 16. 11:02
 5/22 anonim ***** válasza:
83%
A négyes egy szóra sem méltó lelketlen ökör.
aug. 16. 11:38
 6/22 anonim ***** válasza:
30%

5 ja az vagyok, mert nem a tetves kinti macskaitokra költöm már a pénzem. Én kérek elnézést.

Masodállást kéne vállalnom hogy pénzeljem a kertembe dobált leprafészkeiteket. Kár volt az elején is segítenem. Rohadt volna meg inkább mindegyik, a gazdáikkal együtt!

aug. 16. 11:50
 7/22 anonim ***** válasza:

3, nagyon kedves ember vagy, örülök hogy megmentetted a cicákat<33

Szegény nagy cicus...én nekem is felfoghatatlan, hogy egy ember ennyire szívtelen legyen egy cicával. Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen és érzéketlen...de legalább már kezd jobban lenni ha jól értettem, kívánom hogy hamar jöjjön rendbe!<3

A kislány meg remélem jó helyre kerül ha odaadod másnak! És teljesen érthető, hogy nincs 2 cicára pénzed, te megtetted a tőled telhetőt, és nagyon szerencsések a cicák, hogy téged találtak meg :)

Sok sikert a gazdi kereséshez! <3

aug. 16. 11:51
 8/22 anonim ***** válasza:

Ha egészségesek lesznek, nem fog olyan sokba kerülni két cica sem, de az biztos, hogy ha bármelyikkel valami baj van, magasak az állatorvosi költségek. Szerintem átmenetileg mindenképpen fogadd be a kisebbik cicát is, de érdeklődj állatvédő szervezeteknél vagy akár az állatorvosi rendelőben is adhatnak tippet, hogy kikhez érdemes fordulni. Én nem szeretem ezt a megoldást, de szoktam látni helyi érdekeltségű Facebook csoportokban meghirdetni cicákat ajándékba - sajnos azok jórészt szaporulatok mondjuk, inkább csak gazdakeresési lehetőségnek mondom, hogy a Facebook is alkalmas. Menet közben aztán meglátod a többit.

Azért a szomszéddal érdemes lenne íratni egy lemondó nyilatkozatot, vagy ha a cica nem volt bejegyezve sehol az ő nevére, akkor mikrochipeztesd be a saját nevedre, mert ha rendbe hozod, meggyógyíttatod, még elképzelhető, hogy a volt "gazdája" meggondolja magát és visszaköveteli.

aug. 16. 11:57
 9/22 retektorta ***** válasza:
72%

#5 Pedig minden szava arany. Nincs itt kultúrája az állattartásnak, hemzsegnek a kóbor macskák, kinek van erre pénze, hogy minden erre tévedő állatot befogadjon, orvoshoz vigyen... A hülye szomszéd ide szoktatta a kóbor macskákat, itt eteti őket a társasház udvarán, tiszta szar a fű, a gyereket nem lehet kiengedni.

Ui.: Szeretem az állatokat, a macskákat is.

aug. 16. 11:57
 10/22 A kérdező kommentje:

#6: Jesszus. Ne mondj már ilyeneket! Egyik állat se "rohadjon meg". Nem tehet róla, hogy az emberek olyan lelketlenek, hogy kidobják valahova. Gondolom ivartalaníttatni nincs eszük. Utána meg nem kell a kismacska.

Nem az állat a hibás! Mi is jól kiosztottuk ezt a barom szomszédot, mikor arra nem vette a fáradtságot, hogy átjöjjön vagy csak megnézze a beteg macskáját. Ha valaki ilyen barom, ne tartson állatot.

#7: De kedves vagy. Köszönöm! :) Jól estek a szavaid. Igyekszem. Csak már most félek, hogy a szívemhez nő a kicsi is. Elfér a kezemben. Felvettem és már dorombolt a pici testével. :(

Igen a nagy is igazodik most már. Majd ha elfogynak a gyógyszerei, akkor visszaviszem az orvoshoz és megbeszéljük hogyan tovább.

Neked is minden jót kívánok. Úgy látom állatbarát lehetsz te is. :)

aug. 16. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!