Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Baleset a kiscicával. Mit...

Baleset a kiscicával. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nemrég járt nálunk az állatorvos oltani a kutyánkat. Mikor ment kifelé az ajtón, a kiscicánk alászorult, mert pont ott feküdt. Az orvos nagyon sietett, csak ránézett és ment is, nem mondta, hogy baja lenne.

Nagyon aggódok, mert azóta nagyon furcsa a kiscica. Alszik 1-2 percet, majd elkezd görcsösen (?) vakarózni, egy idő után nyávog is hozzá és ezt ismételgeti lassan egy órája. (Egyre többet alszik és ritkábban kel fel vakarózni.)

A cica 18 napos, elég sovány, az anyjának nincs teje, mi etetjük tápszerrel szombat óta.

Mit csináljak? Az állatorvos elment, nem tud visszajönni napokig, mert vizsgázik. Nagy baja lehet? Várjak, hogy jobban legyen vagy azonnal keressek egy elérhető állatorvost?

Mielőtt valaki leszúr, hogy miért nem vagyok úton az orvos felé, mindenképpen csak kettő után tudom elvinni, addigra ér haza édesanyám a munkából.

2018. máj. 23. 13:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
Nemrég mit jelent? Ma pár órája, vagy napok óta? Bár ötletem akkor sincs, de ha ez nem ma történt, akkor nem lehet életveszélyes baja, mert már belehalt volna. Ha viszont ma, akkor figyelgesd, és esetleg tapogasd meg óvatosan a csontjait, hogy nem sír-e fel valahol egy érintésre.
2018. máj. 23. 13:24
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Vigyétek rendes állatorvoshoz mert ilyet normális orvos nem csinál, hogy meg sem vizsgálja.
2018. máj. 23. 13:25
 3/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Kb. másfál órája történt. Megtapogattam, nem tetszett neki, el akart mászni, de úgy tűnt, nem nagyon fáj neki.

Most az anyjával van, etetni ugyan nem tudja, de odabújik hozzá, mosdatja, szeretgeti. Gondoltam ott jobban érzi magát. De nincs messze, pár percenként rájuk nézek, és nem megyek hallótávolságon kívülre.

2018. máj. 23. 13:29
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Jó kis állatorvos. Egy legyet nem bíznék rá az biztos. Keress másik állatorvost.
2018. máj. 23. 13:30
 5/23 A kérdező kommentje:
Az állatorvosunk nagyon rendes, de most nagyon sietnie kellett. Azért jött ki, hogy ne kelljen elráncigálni a kutyánkat a rendelőbe az oltás miatt. Máskor nagyon alapos, csak most nagyon sok helyre ment és holnap vizsgázik is.
2018. máj. 23. 13:32
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
hogy került egy két hetes kölyökmacska az ajtó közelébe vagy az ajtó alá???
2018. máj. 23. 13:33
 7/23 A kérdező kommentje:

Meg az első tíz percben tényleg semmi furcsa nem látszott a cicán.

De lehet, hogy csak azért védem, mert mindig is ő volt az állatorvosunk. Nem tudom, mit gondoljak.

2018. máj. 23. 13:37
 8/23 A kérdező kommentje:

Úgy került oda, hogy kimászik a dobozából. Kerestünk egy magasabbat, de abból meg kihozza az anyja a doboz elé, úgyhogy most a folyosó padlóján alakítottunk ki neki helyet, mivel lehetetlen a helyén tartani. Egyedüli cica, úgyhogy csak az anyja van neki.

Mi tudjuk, hogy ott van, nagyon figyelünk rá, de az állatorvos nem tudhatta, hogy az ajtó előtt lehet.

2018. máj. 23. 13:41
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy normális orvos azonnal megnézni, főleg, ha köze volt ahhoz, ami történt vele. 18 naposan még nagyon pici. Sürgősen meg kell nézetni.

És utána ivartalanítani az összes macskádat és kutyádat. Ha többet szeretnél, tömve vannak a menhelyek, ahol a gazda nélkül maradt állatokat altatják el sorban.

2018. máj. 23. 13:43
 10/23 A kérdező kommentje:
A kutyánk, a nyulam és két macskánk ivartalanítva van. A kicsi anyját nem lehet, mert elég öreg, veszélyes altatni. Évente (vagy félévente?) injekciót szokott kapni, hogy ne legyen kismacskája, de idén elkéstünk vele. A mi hibánk, de ha már megszületett, felneveljük, és amint lehet, ő is ivartalanítva lesz.
2018. máj. 23. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!