Baleset a kiscicával. Mit csináljak?
Nemrég járt nálunk az állatorvos oltani a kutyánkat. Mikor ment kifelé az ajtón, a kiscicánk alászorult, mert pont ott feküdt. Az orvos nagyon sietett, csak ránézett és ment is, nem mondta, hogy baja lenne.
Nagyon aggódok, mert azóta nagyon furcsa a kiscica. Alszik 1-2 percet, majd elkezd görcsösen (?) vakarózni, egy idő után nyávog is hozzá és ezt ismételgeti lassan egy órája. (Egyre többet alszik és ritkábban kel fel vakarózni.)
A cica 18 napos, elég sovány, az anyjának nincs teje, mi etetjük tápszerrel szombat óta.
Mit csináljak? Az állatorvos elment, nem tud visszajönni napokig, mert vizsgázik. Nagy baja lehet? Várjak, hogy jobban legyen vagy azonnal keressek egy elérhető állatorvost?
Mielőtt valaki leszúr, hogy miért nem vagyok úton az orvos felé, mindenképpen csak kettő után tudom elvinni, addigra ér haza édesanyám a munkából.
Nem tudom mit csináljak, anyukám azt mondja, nagyon fáradt, és ő most nem vezet egy órát hogy állatorvoshoz vigyük. Szerinte nincs baja. Egyedül nem tudom elvinni.
Most egy kicsit tényleg jobban néz ki. Abbahagyta a vakarózást, de elég kába, nagyon sokat alszik. Ivott egy nagyon kicsi (~2-3 ml) tápszert, és most bent alszik.
Visszavonom, még mindig vakarózik. És olyan hangot adott ki 1-2 másodpercig, mintha morogna vagy lenne valami a torkában.
Elegem van. Ha nem visz be senki, elindulok gyalog. De nem tudom, a rázkódással nem teszek-e benne még nagyobb kárt. :(
Négytől rendel a legközelebbi doki, remélem tud valamit mondani.
A doki azt mondta, hogy valószínűleg a fejét verte be az ajtóba és enyhe agyrázkódása van. Szerinte azért vakarja, mert fáj neki. Mondta, hogy hagyjuk pihenni, ha felkel, adjunk neki tápszert.
Azóta sokkal jobban van. Délután ötig majdnem folyamatosan aludt, néha felkelt, olyankor evett egy picit. Most már rendesen megvacsorázott, utána pedig járkált, és egy picit játszott is az anyja farkával. :) Most az anyjánál van, megint alszik. Remélem most már rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!