Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kaphatok veszettséget? Az...

Kaphatok veszettséget? Az egyik max hat-nyolc hetes kiscica megharapta az ujjam hegyét. Kimostam lefertőtlenítettem ki is szívtam viszont nagyon félek hogy nem e kapok valami betegséget. 25f

Figyelt kérdés
Mit tegyek? Nagymamámhoz oda fialtak a macskák, A javát összeszedtem, azok nem haraptak meg És mennek új otthonunkba, viszont ez a kis hülye macska amikor nyúltam felé megharapta az egyik ujjamnak a hegyét. Vagy az új begyemet. Nagyon kicsi harapás, nem is igazán vérzett, de azért kinyomtam, kiszívtam, kimostam és lefertőtlenítettem. Szerintetek mennyi az esély rá, hogy ettől kapok valami veszettséget vagy valami halálos kort? Mit tegyek?
aug. 1. 16:10
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:
Nem mentem el orvoshoz! Talán azért ha csak 94-ben volt utoljára veszett ember, nem biztos hogy pont én leszek a következő.
aug. 4. 19:28
 32/32 anonim válasza:

Engem is most harapott meg macska,kicsi 8 hetes.Kaptam tetanuszt.A macskát be kellett fognom 2 hét karanténre.

Utoljára pàr éve az ukrán határ melletti magyar városba találtak veszett kutyát,macskát ,szarvasmarhát.2024.áprilisig összesen 25 esetet tudnak amit 2021-től néznek.

szept. 6. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!