Kaphatok veszettséget? Az egyik max hat-nyolc hetes kiscica megharapta az ujjam hegyét. Kimostam lefertőtlenítettem ki is szívtam viszont nagyon félek hogy nem e kapok valami betegséget. 25f
Figyelt kérdés
Mit tegyek? Nagymamámhoz oda fialtak a macskák, A javát összeszedtem, azok nem haraptak meg És mennek új otthonunkba, viszont ez a kis hülye macska amikor nyúltam felé megharapta az egyik ujjamnak a hegyét. Vagy az új begyemet. Nagyon kicsi harapás, nem is igazán vérzett, de azért kinyomtam, kiszívtam, kimostam és lefertőtlenítettem. Szerintetek mennyi az esély rá, hogy ettől kapok valami veszettséget vagy valami halálos kort? Mit tegyek?aug. 1. 16:10
2/32 anonim válasza:
Veszettséget? Uhh, ez jó nagy sületlenség.
3/32 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ez nem nagy anyám macskája, ez csak oda fialt hozzá és a kicsik félig vadak! Ki tudja mit ettek és hol voltak. Csak emiatt aggódom. Ha nagyanyám macskája lenne akkor nem érdekel.
aug. 1. 16:18
4/32 anonim válasza:
Ha nagyon aggódsz, akkor szerintem menj el orvoshoz. Ugyanis ha fent áll a gyanú a veszettségre, a lehető leghamarabb el kell menni, amíg még van esély arra, hogy az oltás visszafordítsa.
5/32 anonim válasza:
Ha nagyon félsz a veszettségtől, akkor be kell menni a háziorvoshoz, elmondani a harapást, és ő köteles jelenteni a területi Népegészségügyi Osztálynak. Ők adnak veszettség elleni oltást, amit a háziorvos ad be. 4 oltásból álló sorozat. Ingyenes.
6/32 A kérdező kommentje:
Hát nem igazán szeretnék jelentgetni semmit.
aug. 1. 16:35
7/32 A kérdező kommentje:
Meg nem szívesen oltatnám be magamat négyszer, ki Tudja milyen méreggel
aug. 1. 16:35
8/32 anonim válasza:
Akkor annyira nem is nagy ez az aggodalom. :)
9/32 A kérdező kommentje:
De, elég nagy az aggodalom, sajnos kicsit kényszeres vagyok és hipochonder, de azért nem vagyok teljesen hülye sem.
aug. 1. 16:40
10/32 A kérdező kommentje:
Pl. korona vírus ellen se oltattam be magamat és azért amikor elkaptam aggódtam egy kicsit elsőre, de utána kiderült, hogy igazából könnyebb kigyógyulni belőle mint az influenzából. Mondjuk a veszettség ből nem lehet….
aug. 1. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!