A kutyám összeverekedett egy másik kutyával, elég mély seb lett a mellső lábán. Lefertőtlenítettem, mivel kezeljem hogy gyógyuljon?

Vidd el állatorvoshoz, õ jobban tudja mint mi.
Jobbulást a kutyának :)

Egy ideig hagyd és figyeld hogy gyógyul e magától használj kamillateát borogatásnak vagy körömvirág kenőcsöt (!!!).
Ha gyullad, gennyesedik, vagy a kutya nem eszik - iszik és egyre rosszabb kedvű lesz akkor vidd állatorvoshoz.
(lehetőleg abban a percbe indulj el vele amint, úgy látod, hogy az állapota rosszabbodik)

Mély harapásos sebet nem szabad gyorsan begyógyítani.Ha a bőrfelszínen bezáródik, belül még lehet baci.
Vegyél Betadin kenőcsöt. Naponta nyomj bele a sebbe belőle.

Lehet hogy varrni kéne, ha tényleg olyan mély a seb, ebben az esetben orvos.
Otthon meg Betadine nevű oldattal fertőtlenítsd le neki (patikában vény nélkül kapható), majd mehet rá bőven körömvirág krém (a nagy tégelyes, nagyon zsíros változatok a jók, a pici tégelyesek NEM). Biztonság kedvéért tegyél rá neki a sebre gézlapot és fáslizd be a lábát, így nem fogja rögtön lenyalogatni.
Igen ezt mind megcsináltam! :)
Köszönöm a válaszokat, de méginkább hogy nem oltottatok le.
Reggel óta kenegetem és már kicsit összébb is húzódott, nem vérzik és nem is gennyedzik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!