Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám összeverekedett egy...

A kutyám összeverekedett egy másik kutyával, elég mély seb lett a mellső lábán. Lefertőtlenítettem, mivel kezeljem hogy gyógyuljon?

Figyelt kérdés
Szegény nem bír ráállni, egész nap fekszik viszont nincs rossz kedve, segítséggel eszik iszik. Hyperollal, pezsegtetővel kezeltem, kiöblítettem a sebet. Embereknek használatos krémmel kenhetem neki? Neogranormon, körömvirág, ilyesmi esetleg?

2016. aug. 24. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Vidd el állatorvoshoz, õ jobban tudja mint mi.

Jobbulást a kutyának :)

2016. aug. 24. 13:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig hagyd és figyeld hogy gyógyul e magától használj kamillateát borogatásnak vagy körömvirág kenőcsöt (!!!).

Ha gyullad, gennyesedik, vagy a kutya nem eszik - iszik és egyre rosszabb kedvű lesz akkor vidd állatorvoshoz.

(lehetőleg abban a percbe indulj el vele amint, úgy látod, hogy az állapota rosszabbodik)

2016. aug. 24. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mély harapásos sebet nem szabad gyorsan begyógyítani.Ha a bőrfelszínen bezáródik, belül még lehet baci.

Vegyél Betadin kenőcsöt. Naponta nyomj bele a sebbe belőle.

2016. aug. 24. 13:47
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Állatorvoshoz most nem tudom elvinni, már a csekkekre sincs pénz sajnos, ez a hónap elég húzós volt. Kezelem neki rendesen, fertőtlenítem neki alaposan, próbálna sétálni de nem megy mert nem képes ráállni. Ezek mellett viszont iszik és eszik ugyanugy mint máskor. Körömvirág van itthon, akkor azt kenhetek rá?
2016. aug. 24. 13:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy varrni kéne, ha tényleg olyan mély a seb, ebben az esetben orvos.

Otthon meg Betadine nevű oldattal fertőtlenítsd le neki (patikában vény nélkül kapható), majd mehet rá bőven körömvirág krém (a nagy tégelyes, nagyon zsíros változatok a jók, a pici tégelyesek NEM). Biztonság kedvéért tegyél rá neki a sebre gézlapot és fáslizd be a lábát, így nem fogja rögtön lenyalogatni.

2016. aug. 24. 13:52
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen ezt mind megcsináltam! :)

Köszönöm a válaszokat, de méginkább hogy nem oltottatok le.

Reggel óta kenegetem és már kicsit összébb is húzódott, nem vérzik és nem is gennyedzik.

2016. aug. 24. 14:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol laksz, de itt Pesten tudok olyan állatorvost mondani aki valószínűleg meghitelezi neked a kezelést, ha be kéne vinni a kutyát. Írj ha érdekel.
2016. aug. 24. 14:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mielőbbi gyógyulást kívánok a kutyusodnak!
2016. aug. 24. 15:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Sajnos pest 300 km-re van, de köszönöm szépen!
2016. aug. 24. 16:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem melyik megyében van?
2016. aug. 24. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!