Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kaphatok veszettséget? Az...

Kaphatok veszettséget? Az egyik max hat-nyolc hetes kiscica megharapta az ujjam hegyét. Kimostam lefertőtlenítettem ki is szívtam viszont nagyon félek hogy nem e kapok valami betegséget. 25f

Figyelt kérdés
Mit tegyek? Nagymamámhoz oda fialtak a macskák, A javát összeszedtem, azok nem haraptak meg És mennek új otthonunkba, viszont ez a kis hülye macska amikor nyúltam felé megharapta az egyik ujjamnak a hegyét. Vagy az új begyemet. Nagyon kicsi harapás, nem is igazán vérzett, de azért kinyomtam, kiszívtam, kimostam és lefertőtlenítettem. Szerintetek mennyi az esély rá, hogy ettől kapok valami veszettséget vagy valami halálos kort? Mit tegyek?
aug. 1. 16:10
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Te aztán könnyen hülyézel másokat, csak úgy megsúgom, tesztelve voltunk! Nekem pedig jó sokáig, még évek után is ellenanyag volt a véremben! Szóval de, elkaptuk, ki hapciztuk és kész, amikor én influenzás voltam 10 évesen, egy hétig fel se tudtam állni az ágyból, Ezt pedig kihapciztam két nap alatt
aug. 1. 18:31
 22/32 anonim ***** válasza:
14%
Nevetségesek vagytok. Magyarországon nincs veszettség, macskánál meg pláne nem. A keleti határon néha átjön róka, egy-egy ha róka megharap akkor menj orvoshoz!Félre vagytok tájékoztatva!!!!!
aug. 1. 18:47
 23/32 anonim ***** válasza:
84%

4-es, 8-as, 11-es válaszoló vagyok. Jóindulattal szerettem volna neked segíteni, de a válaszaid alapján meg kell jegyeznem, hogy ha nem vagy hajlandó elfogadni a tanácsot, miért teszed fel a kérdést? Mire számítottál mikor megfogalmaztad a gyakori kérdésekre a kérdésedet? Hogy ha veszetség, akkor majd babusgatunk, hogy ne aggódj, majd elmúlik? Vagy hogy ne parázz, mert biztos nem kaptál el semmit? Ezektől megnyugodnál? Mert ha igen, akkor szerintem zárd le magadban ezt a kérdést, és lépj túl a témán. Ha pedig nem, akkor az egyik megoldást hajtsd végre, azaz menj el orvoshoz vagy a kiscicát vidd el kivizsgáltatni. Ha tényleg aggódsz az életedért, ezt minimum akkor megtetted volna már, amikor megharapott az a kiscica. Ehelyett feltetted itt ezt a kérdést és még mindig nem vagy hajlandó orvoshoz fordulni "aggódalmaid" ellenére. Innentől nem tudom neked elhinni, hogy tényleg parázol.

Jó egészséget!

aug. 1. 18:51
 24/32 anonim ***** válasza:
41%
utolsó vagyok: ennyire tudatlanok nem lehettek Mo-on.Én macskamentőknél dolgoztam usa-ban 15 évig, macskától nem lehet elkapni betegséget. Legfeljebb beléd mászik a bolha, vagy valami vérszivó, az nem betegség, ki kell irtani, van rá spray vagy fürdő. Az összes macskabetegség csak a cicákra veszélyes. Egy kivétel van, ha terhes leszel, a cica kakiját ne fogdosd, ez a toxoplazmózist átadja, de gondolom ha fogdosod a cica kakiját, utána nem nyulkálsz a szádba, hanem kezet mosol.
aug. 1. 18:59
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
24-nek: Nem vagyunk tudatlanok, (de megjegyzem nagyon ritka esetben előfordulhat veszettség), de mivel a kérdező aggódását fejezte ki, ezért ajánlottuk, hogy menjel el orvoshoz, hogy megnyugtassa.. mivel itt hiába mondja meg neki egy random ember, az nem fog segíteni egy olyan embernek, aki be van rezelve, hogy meghal egy macska harapástól.
aug. 1. 19:10
 26/32 anonim ***** válasza:
65%

Előző!

A toxoplazmózis így terjed, de csak akkor, ha a macska épp fertőző, és a terhes nő nem immunis. Ha a terhes nő immunis, akkor tárgytalan, ha a macska túesett rajta, illetve még nem találkozott vele, akkor tárgytalan. Ha a macska is meg a terhes nős is túlesett a toxoplazmózison valamikor korábban, akkor tárgytalan. Ezzel azt akarom mondani, hogy ilyen esetben nem veszélyes. Egyébként igen, terhes nőre veszélyes lehet, de pontosabban a babára veszélyes, de ott elég sok dolognak kell összeállnia.

Amúgy meg ki a marha, aki macskaszart fogdos?

aug. 1. 19:11
 27/32 anonim ***** válasza:
74%

25-ös!

Hagyd a kérdezőt! Egy hülye hipochonder, akinek dilidoki kell.

aug. 1. 19:13
 28/32 anonim ***** válasza:
Ezzel az orvos körberöhögne. Ahogy én is...
aug. 1. 22:23
 29/32 anonim válasza:
100%
Azóta elmentél orvoshoz, vagy veszett lettélxD?
aug. 2. 20:57
 30/32 anonim ***** válasza:

A 26-os válasz az enyém. Miért kellett lepontozni? Az úgy van, ahogy én leírtam, ti nagyon hülyék!

https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI

aug. 4. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!