Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kaphatok veszettséget? Az...

Kaphatok veszettséget? Az egyik max hat-nyolc hetes kiscica megharapta az ujjam hegyét. Kimostam lefertőtlenítettem ki is szívtam viszont nagyon félek hogy nem e kapok valami betegséget. 25f

Figyelt kérdés
Mit tegyek? Nagymamámhoz oda fialtak a macskák, A javát összeszedtem, azok nem haraptak meg És mennek új otthonunkba, viszont ez a kis hülye macska amikor nyúltam felé megharapta az egyik ujjamnak a hegyét. Vagy az új begyemet. Nagyon kicsi harapás, nem is igazán vérzett, de azért kinyomtam, kiszívtam, kimostam és lefertőtlenítettem. Szerintetek mennyi az esély rá, hogy ettől kapok valami veszettséget vagy valami halálos kort? Mit tegyek?
aug. 1. 16:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
96%
Ebben az esetben még mindig csak az tudom tanácsolni, hogy menj el orvoshoz. Ha erre nem vagy hajlandó, akkor magadat fogod emészteni abban a 2-8 hétben, amíg megjelenhetnek a klinikai tünetek. Ha megjelennek, akkor már nem visszafordítható.
aug. 1. 16:43
 12/32 anonim ***** válasza:
95%
Cuki vagy, hogy így félsz. :) Viszont a macskát, amelyik megharapott, azt is el kellene vinni megvizsgáltatni, hogy veszett-e, mert ha nem veszett, akkor teljesen felesleges beoltatnod magadat.
aug. 1. 16:52
 13/32 anonim ***** válasza:
91%

Bartonella fertozes sokkal eselyesebb.

Es nehezebb is "elejet venni".

aug. 1. 16:59
 14/32 anonim ***** válasza:
96%

A macska nem feltétlenül veszett. Nem kell beszarni. A Covidból sokkal nehezebb kigyógyulni, mint az influenzából, ezt több ismerősöm is tanúsíthatja. Amúgy én felvettem a Covid elleni oltást, és nem lett tőle bajom, a Covid is elkerült, de ez mellékes.

De ha ennyire be vagy szarva, akkor fogod azt a macskát, amelyik megharapta az ujjadat, és azzal együtt elmész orvoshoz. Ilyen egyszerű a dolog.

De aztán ne csodálkozz, ha a doki felír valamilyen gyógyszert, amire azt mondja, hogy használ valami ellen, közben meg placebó, mert legalább elhiszed, hogy működik a cucc. Neked a placebó való.

Egyébként meg egyáltalán nem lesz bajod. Engem elég sokszor karmoltak meg macskák játék közben, némelyik erőset harapott, mégsem lett soha semmi bajom. Az nem olyan mély, mint a kutyaharapás, ami már veszélyes, de arra is elég egy tetanuszelleni oltás, és meg van oldva.

Amúgy meg ha hipochonder vagy, és akkor minek fogdosol vad kismacskákat? Attól nem félsz, hogy elkapsz tőlük valami betegséget?

Szerintem te olyan hipochonder vagy, aki azt gondolja, hogy a macskától elkaphatja a lázat. Azt nehéz lenne, mert az nem betegség, hanem tünet, de érted. Meg elkapod a bolhát.

Igazából simán hülye vagy.

aug. 1. 17:00
 15/32 anonim válasza:
0%
Miért nincs a macska ivartalanítva?
aug. 1. 17:07
 16/32 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy ha fertőzéstől félsz, akkor elég buta dolog kiszívni a sebet... (Meg más esetben is.)
aug. 1. 17:16
 17/32 anonim ***** válasza:
77%
"méreggel" xddddd elmebeteg
aug. 1. 17:23
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ha nem oltatod be magad egy ritka, halálos méreggel 24 órán belül, minden második teliholdkor átváltozol dühöngő, szőrös macskaemberré.

(Ui: Inkább a terápiát javaslom. Ugyanis az indokolatlan szorongásod mindentől sokkal nagyobb probléma a kiscica harapásánál.)

aug. 1. 17:35
 19/32 A kérdező kommentje:

“Miért nincs a macska ivartalanítva?”

Ezt a hülye kérdést írtam már a válaszokban is és a kérdésben is ez nem a nagy anyám macskája csak oda szült a pincébe.

“ Amúgy meg ha hipochonder vagy, és akkor minek fogdosol vad kismacskákat? Attól nem félsz, hogy elkapsz tőlük valami betegséget?”

Mert a 80 éves nagymamám megkért rá hogy valamit csináljak velük!

“ A Covidból sokkal nehezebb kigyógyulni, mint az influenzából, ezt több ismerősöm is tanúsíthatja.”

Nálam édesanyám, édesapám, testvéreim, unokatestvéreim , anyukám férje, anyukám férjének családja , én, barátaim fele átesett a covidon és mi pont az ellenkezőjét tudjuk tanúsítani.

aug. 1. 17:57
 20/32 anonim ***** válasza:
83%

De ti meghapcisodtatok, és arról azt hittétek, hogy csak Covid lehet. Simán elképzelem rólatok, ha te is ilyen hülye vagy.

De ne menjünk bele a virológiába, mert láthatóan teljesen hülye vagy hozzá!

aug. 1. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!