Hova zárjam be a macskát?
Az ivartalanítás után, míg lábadozik, felügyelet kellene neki, ugyanis félig éberen-félig önkívületben próbálnak mászni, dobálják magukat. Megsérülhet. Szóval azt a helyet jelöld ki, ahol tudtok rá majd akkor is figyelni és nem tud magára rántani semmit, nincs mire felmásznia, stb.
Nem a bezártság lesz a baja, hanem hogy félni fog tőletek és az új helytől, mert nem tudja, mire számítson.
De akkor most a picikékkel együtt van kint az anya? Ez nagyon nem biztonságos...
Kinti vagy benti macska lesz? Ha kinti, akkor tedd nyugodtan a tárolóba, ha benti, akkor vidd be. Arra figyelj, hogy ha a kicsiket is megtartod, akkor idővel őket is ivartalanítani kell! Fontosak még a féreghajtások bolha/kullancs elleni védekezés és az oltások is, főleg, ha kinti macskák lesznek.
Az ivartalanítás után én a hordozójában hagytam a macskát amíg teljesen ki nem tisztult az altatótól. Addig ne egyen és ne igyon semmit. Vigyázz rá 🥰
Nem tudom hogyan fog zajlani az ivartalanitas, nalunk teljesen kipakoltak a macskat, a mehet is kivettek, igy nagy sebe volt. Benti egyebkent is, de varratszedesig kiemelte az orvos, hogy bent kell tartani. Figyelni is kellett ra az elso 2 napon, on es kozveszelyes volt. Ugrott, maszott volna mindenhova, de ugye a seb miatt nem lehet hagyni? meg kaba is volt az altatastol. Galler is kellett ra, mert amugy piszkalta a sebet, de lehet ruhat is adni rajuk, az enyem azt nem viselte el.
Na most ha a mutet laparoszkopos lesz, par pici heggel, akkor abban az esetben biztosan nem kell ennyire vigyazni, de a fertozesveszely miatt par napig tuti bent kell tartani. Orvost kerdezd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!