Lakásban tartható macska? ha igen, azok akik lakásban
tartják, ki szokták engedni, vagy ki vinni a szabadba?
Figyelt kérdés
Nem akarok macskát tartani, csak valahogy sosem volt olyan ismerősöm, aki tartott macskát lakásban, mindig csak házban. Kíváncsiságból kérdezem.
Így nem nagyon értem ezt a részét, hogy szokás ez, egyáltalán kell a macskának a kimenetel? Gondolom igen, de akik lakásban tartják, hogy oldják meg ezt a részét? Vagy szimplán nem engedik ki sose?
Mert ha ki engedik akkor elszalad, ezért nem tudom elképzelni ezt, bár mondom nem volt sose macskám, hogy tudjam ezt a részét, hogy működik.
Azt én is tapasztaltam, hogy az immunrendszerük szinte lenullázódik. Akkor volt nálunk egy éve a cica, mikor idekerült egy picike az utcáról. Hát nekem idiótának eszembe se jutott, hogy az egy éves cica immunredszere talán nem tolerálja majd a picitől összeszedett dolgokat. Kb a második nap elkezdett hányni, mint a fene, mentünk is a dokihoz, az mondta, hogy jó hülye voltam, hogy csak úgy össze raktam őket. Na azóta jött még 3 cicus, olyankor mindig figyeltem, hogy nehogy baj legyen.
jún. 5. 20:46
22/29 anonim válasza:
A macska ha van gazdája akkor bent él a házba, vagy az udvaron macskabiztos kerítés mellett. Amelyik csak úgy ide oda jár enni annak nincs gazdája, nem féltik az életét, igazából ilyen fogyóeszközként tekintenek rá. Nekem 4 cicám van, benti tartással mert nekünk nincs macskabiztos kerítésem. Mind a 4 ivartalanított cica. A terasz van kiépítve úgy h ki tudjanak menni nyáron vagy amikor akarnak levegőzni. Így legalább 15 évig élvezhetem a társaságukat, és nem kell azon rettegnem minden nap vajon hazajönnek e.
jún. 6. 13:37
23/29 anonim válasza:
Az én pici cicám soha nem megy ki csak akkor ha orvoshoz megyünk. Ennek sok pozitívuma van: nem bolhás nem beteg, nem csinál fel akármilyen kobort. De van negatívumai is: rengeteg vitamint kap, pl B vitamint, egész évben minden nap hullik a szőre mert a szervezete össze van zavarodva hogy egész nap a meleg lakásban van, eszméletlenül túl sujjos az orvos szerint, mert el van lustulva, még kettesben laktunk be jött egy egér és a macska menekült tőle
jún. 10. 10:18
24/29 anonim válasza:
23, az, hogy túlsúlyos, miattad van, nem a benti tartás miatt, mert túleteted. Érdekes, nekem nem túlsúlyosak a benti macskáim. Egyébként lakáscicát is illik ivartalanítani a saját érdekében, nem csak azért, hogy "ne csináljon fel egy kóbort".
jún. 10. 10:53
25/29 anonim válasza:
24, 23 vagyok ivartalanítás szóba se jöhet mivel, fajtiszta hó bengáli cica és egy hivatalos tenyésztő, cica jával szoktuk paroztatni. És nem etetem őt túl, de ahhoz képest hogy bengáli keveset mozog, mert lusta
jún. 10. 11:03
26/29 anonim válasza:
Igen a szobamacska amelyik még lusta is, már attól is hízik ha kajára néz :) Mienk is ilyen, 2 lépés után összerogyik a lustaságtól. Játszani, futkosni nem akar. Enni viszont folyton.
jún. 10. 11:32
27/29 anonim válasza:
25: így mondjuk valóban más lapra tartozik az ivartalanítás kérdése. A súlyát viszont szobamacskaként csak te tudod szabályozni megfelelő etetéssel, diétás táp, a mennyiség korlátozása, illetve mozgatni, amennyit csak lehet.
jún. 10. 12:38
28/29 anonim válasza:
Persze, sokan, és nagyon helyes.
Hámmal ki lehet vinni, de nekünk pl nagy a kert, és van macskabiztos kerítés is, így bátran kimehetnek anélkül, hogy elütné őket egy autó.
Láttam ilyet, nem szép látvány, meg egyszer apa is átment egy a semmiből elérohanó macskán (sajnos nem élte túl, hiába mentünk orvoshoz)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!