Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lakásban tartható macska? ha...

Lakásban tartható macska? ha igen, azok akik lakásban tartják, ki szokták engedni, vagy ki vinni a szabadba?

Figyelt kérdés

Nem akarok macskát tartani, csak valahogy sosem volt olyan ismerősöm, aki tartott macskát lakásban, mindig csak házban. Kíváncsiságból kérdezem.

Így nem nagyon értem ezt a részét, hogy szokás ez, egyáltalán kell a macskának a kimenetel? Gondolom igen, de akik lakásban tartják, hogy oldják meg ezt a részét? Vagy szimplán nem engedik ki sose?

Mert ha ki engedik akkor elszalad, ezért nem tudom elképzelni ezt, bár mondom nem volt sose macskám, hogy tudjam ezt a részét, hogy működik.

jún. 5. 16:03
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

7-es bocs ezt se tudtam, hogy akik házban tartják és benti cica, és van akik így sem engedik ki

házban élek, külváros, itt a környéken van sok macska, egyik szomszédnak is van macskája aki bent tartja, de sokszor ki engedi, úgy hogy szabadon járkál itt a házak között, vagy ki megy a rétre, erdőbe stb...

Ezért meg sem fordult a fejemben, hogy akik házban élnek nem engedik ki a macskát, nem bántásként írom ezt, nyilván megfordulhatott volna a fejemben, de egyszerüen nagyon idegen nekem a macska tartás, keveset tudok róla.

jún. 5. 18:09
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

És nektek milyen cicátok van,vagy csak egyszerű házicica? hogy ennyire nem érdekli őket a kintlét?

Énis cicát akarok tartani,de csak is a házban. A régi cicám foggal körömmel ragaszkodott a kintléthez ,nembírt bentlenni,ez is volt a veszte szegénykémnek.

Esetleg adhatnátok tanácsokat,hogy hogyan érjem el,hogy ne akarjon kimenni. Minden vágyam egy macsek,már több éve nem tartok emiatt.

jún. 5. 18:16
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Ragdoll van.:)Ő tipikus nyugodt lakáscica. De szerintem bármilyen cica jól érezheti magát bent ha olyan a személyisége.
jún. 5. 18:43
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
Nekem is házam van, de kizárólag bentiek a macskáim. A szülői háznál voltak kijárósak, sajnos egy sem élt így sokáig, ezért én már inkább bent tartom őket. Az egyik egy sima házi cica, a másik nekem is ragdoll. Nem akarnak kimenni, eszükbe sem jut. Az ablakban szeretnek fetrengeni(háló mögött), illetve az emeleten van egy pici erkély, oda kijönnek néha de csak velem, amíg ott vagyok. Azt tervezem nekik behálózni, és akkor oda kijárhatnának jó időben.
jún. 5. 18:53
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Uhh ennek a ragdoll cicának elég borsos az ára,de ha tényleg ennyire nyugodt,akkor megfogom gondolni ☺️
jún. 5. 19:00
 16/29 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell neki kimenni, foglalkozni kell vele és lekötni, hogy ne unatkozzon. Semmi pluszt nem ad a “kint”, csak ha valaki szarik a macskájára, akkor persze, hogy egyszerűbb kirakni, mert kint majd szórakoztatja magát a madarakkal, bogarakkal stb.
jún. 5. 19:01
 17/29 Katona Dius ***** válasza:
62%

Ha egészen pici korától bent van tartva, nem akar majd kimenni.

Ismerősnél van egy cica, aki kinti-bentiként nevelkedett, 2 évig úgy is élt. Elköltöztek, át akarták szokatni csak bentinek. Hát az a hiszti, ami ment...

Hónapokig bent tartották, hátha megszokja, de nem. Tört, húzott, vernyíkolt, összepisilt-kakilt bosszúból mindent. Több hónap után megunták, megint kinti-benti lett. Ismét szent lett a béke, nyugodt lett, hogy kóborolhat. Ivartalan, így kiscica gond nem lesz, de mai napig aggódnak, nehogy összepuszilkózzon egy autóval vagy kutyussal.

jún. 5. 19:16
 18/29 anonim válasza:
85%
Az eleve bent nevelkedett macskák immunrendszere nincs felkészítve a kinti világra, így nem javasolt a kiengedésük, maximum ellenőrzötten zárt erkély vagy hasonló módon. El tudnak kapni olyan betegségeket amiket egy gettó macska meg se érez, a házi verzió pedig beadja a kulcsot.
jún. 5. 19:32
 19/29 anonim ***** válasza:
80%
1 szobamacskám van, soha nem megy ki, az első emeleten lakunk. Nem is akar kimenni és nem is engedném ki, féltem. Soha nem tartanék csak kintit, vagy kinti-bentit. Teljesen jól érzik magukat bent is, főleg, amelyik ehhez van szokva, vagy bentre született. A macska alkalmazkodik és legalább kényelmes, boldog élete lehet.
jún. 5. 20:00
 20/29 anonim ***** válasza:
72%
Nekem perzsám van.
jún. 5. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!