Megéri brit rövidszőrű macskát venni azon túl, hogy szép?
Volt már egy cicám, akivel együtt nőttem fel, ő sima házi cirmos volt. Nagyon szerettem, de elég butuska volt, meg csak akkor lehetett megfogni, ha ő azt akarta. Nem volt valami bújós, ragaszkodó típus.
A brit cicusok meg eleve nagyon tetszenek, nagyon szeretnék egyet, ráadásul az olvastam róluk, hogy igazi ragaszkodó, bújós, kedves cicák. Tényleg jobban azok, mint a sima házimacskák?
Nekem egy bújós, nyugodt cica “kéne”. Akkor ő nem annyira ragaszkodó?
#2 a ragdoll is hosszúszőrű. Róla van valami tapasztalat? Az internet szerint az egyik legnyugisabb fajta.
Első vagyok. Nekem Ragdoll van.☺️ Tényleg nyugis,bújós és ragaszkodó.
Nagyon ajánlom! A legjobb döntésem volt.
Privátban szívesen válaszolok ha érdekel valami☺️
Alapvetően minden macskát csak akkor lehet megfogni, ha akarja, de sokat még simogatni is. Minél nagyobb testű, annál kényelmetlenebb neki, ha felveszik.
Ha csak a külleme tetszik, az elég kevés, nem nézegetni veszed, hanem vele élni. Személyiségben a britek pedig többnyire eléggé maguknakvalók, elvannak csendben az ember közelében, követhetik is mindig akár, de a kurkászást nem nagyon igénylik, sőt sokakat kifejezetten zavarja is.
Nekem Maine Coon-om van, őrá is kb ugyanez igaz, utál kézben lenni, simogatni pedig akkor lehet, ha ő jön (persze akkor kötelező :D). De ez engem nem zavar, mert amúgy meg imád a közelünkben lenni, mellettünk aludni, dörgölőzni és nagyon okos cica is. A házinkat meg ha épp nem alszik vagy eszik, akkor le sem lehet vakarni, bármikor, bárhol gyurmázható bármeddig.
Szóval ez elég lutri, milyen cicát fogsz ki, de alapvetően a brit nem az a fajta, amit te keresel. Inkább a Ragdoll illene hozzád, ha a legfontosabb a bújósság.
nagyon szépek ez tény viszont én tudok egy másikat 6 db cicával volt dolgom ebből a fajtából és messze a legember kedvelőbbek , borzasztóan szükségük van arra hogy dögönyözd és ott legyenek rajtad...
Ez a cica fajta a kanadai vagy az orosz kopasz Sphynx macska...
KB egy árban is vannak és picit többet kell a tisztálkodásukkal foglalkozni ( nem extrémel) de ezek a macskák borzasztóan ragaszkodóak és mint a kutyák 1 gazdásak ... Borzasztóan pozitív csalódás volt nekem ez a macska mert annyira csnya hogy már gyönyörő és természetileg is nagyon édesek és játékosak.
Csak akkor lehet őket fogdosni, amikor engedik (ritkán). Nem szeretnek kézben lenni, és nem bújósak...csak ha épp olyan kedvük van. Pl lefekvés előtt 2-3 percig.
Nekem bengáli és sziámi van. Nah ők bújósak. Főleg a bengáli, mindig rajtam akar feküdni, vagy ha számítógépezek/asztalnál ülök akkor tuti mögém fekszik. Össze vagyunk tapadva. A sziámi velem alszik, és nap közben is sokszor sír hogy vegyem fel, foglalkozzak vele. Puszit is szokott adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!