Állatorvos elaltat nem beteg de nem szelíd macskákat?
Azért azt vitatnám, hogy az elaltatás lett volna a legjobb megoldás. Én sajnálom szegény cicceket. Jobb, ha ivartalanítják és visszaengedik őket:
Nekik is egy életük volt. Tudom, jót akart az állatorvos is, de nem a legjobb megoldás. Inkább csökkenteni kell a kóbor macskák számát, nem megölni őket.
45-ös: Sok kóbor vagy félkóbor macska évekig elél. Általában szereznek kosztos helyet, barátaim közt is többen kosztoltattak cicukákat. Van, aki készít nekik valami vackot is a kertben vagy melléképületben, ahova behúzódhatnak hideg időben. Szerintem nagyrészt ellátják magukat, vadásznak, a macskák többsége nem életképtelen, ez inkább a túltenyésztett fajtákra jellemző. A kóbor macskákat én nem ölném meg, nekik ez az életük, nekik is egy van. Valahogy furcsa nekem, hogy pl. a hajléktalan, vagy mélyszegénységben, éhezve, fázva szenvedő emberek sorsa sokszor nem érdekli a kóbor macskák iránt aggódók többségét.
Egyébként sok kóbor cicát idővel befogadnak. Szerintem az ivartalanítással történő állománycsökkentés jobb, a meglévőeket életben kellene hagyni.
#45: "Amikor már elárasztották a teret, akkor az ivartalanítás nem segít" Tévedés, csak az segít. Persze nem holnap reggelre. Velence kb. több tízezres kóbormacska állományát ivartalanítással csökkentették le pár ezerre, láttam róla dokumentumfilmet is. A macskák is halandók és ha nincs utánpótlás, csökken a számuk.
Gondozunk egy kórházi kolóniát, 5-6 éve háromszor annyian voltak, mint ma, már a fogamzásgátló adása a nőstényeknek látványosan csökkentette az új egyedek számát, voltak amiknek sikerült gazdát szerezni, tavalyelőtt sokat ivartalanítottak az állatvédők, és volt amelyik eltűnt. De ami a lényeg, a szaporulat drasztikusan lecsökkent.
A tüdőgyulladás hülyeség, a kinti macskák elvannak hidegben is, azért növesztenek télibundát.
"Hivatalosan, egészséges állatot tilos elaltatni.
De van olyan állatorvos, aki megteszi."
Sajnos, az ilyen Kecskés dokiféléken nem kérik számon, itt semminek nincs következménye.
A kérdező cinikusan "humánus" megoldást emlegetésével nyugtatgatja a lelkiismeretét, "fellideánus" nézőpontból nem érdekli a dolog.
"Valahogy furcsa nekem, hogy pl. a hajléktalan, vagy mélyszegénységben, éhezve, fázva szenvedő emberek sorsa sokszor nem érdekli a kóbor macskák iránt aggódók többségét."
Nem csak őket, ha ez vigasztal. És vannak akiket sem a hajléktalanok, sem a kóbormacskák nem érdekelnek. Épp elég anyagi ráfordítást igényel saját zsebekből a kóbormacskákkal törődés is, és abból több van, mint hajléktalanból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!