Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Állatorvos elaltat nem beteg...

Állatorvos elaltat nem beteg de nem szelíd macskákat?

Figyelt kérdés

2023. okt. 26. 12:38
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
24%
Nyugodjanak békében.
2023. nov. 3. 14:48
 42/53 anonim ***** válasza:
77%
Melyik orvos? Lehet nekem is lesz szükségem rá.
2023. nov. 3. 17:07
 43/53 A kérdező kommentje:
Kecskés doki volt bent
2023. nov. 3. 20:21
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt vitatnám, hogy az elaltatás lett volna a legjobb megoldás. Én sajnálom szegény cicceket. Jobb, ha ivartalanítják és visszaengedik őket:

[link]

Nekik is egy életük volt. Tudom, jót akart az állatorvos is, de nem a legjobb megoldás. Inkább csökkenteni kell a kóbor macskák számát, nem megölni őket.

2023. nov. 3. 20:39
 45/53 medvegyev válasza:
53%
A múltat nem lehet megváltoztatni. Az ivartalanítás sajnos csak a jövőn segít. Amikor már elárasztották a teret, akkor az ivartalanítás nem segít sajnos. 44-es, ha ivartalanítod és csökkented a kóbor macskák számát, azzal mit segítesz a jelenen, amikor itt vannak? Jobb lenne ha kiengedik a természetbe és tüdőgyulladásban meghalnak 2-3 hét szenvedés után?
2023. nov. 3. 22:41
 46/53 anonim ***** válasza:
100%

45-ös: Sok kóbor vagy félkóbor macska évekig elél. Általában szereznek kosztos helyet, barátaim közt is többen kosztoltattak cicukákat. Van, aki készít nekik valami vackot is a kertben vagy melléképületben, ahova behúzódhatnak hideg időben. Szerintem nagyrészt ellátják magukat, vadásznak, a macskák többsége nem életképtelen, ez inkább a túltenyésztett fajtákra jellemző. A kóbor macskákat én nem ölném meg, nekik ez az életük, nekik is egy van. Valahogy furcsa nekem, hogy pl. a hajléktalan, vagy mélyszegénységben, éhezve, fázva szenvedő emberek sorsa sokszor nem érdekli a kóbor macskák iránt aggódók többségét.

Egyébként sok kóbor cicát idővel befogadnak. Szerintem az ivartalanítással történő állománycsökkentés jobb, a meglévőeket életben kellene hagyni.

2023. nov. 4. 00:26
 47/53 anonim ***** válasza:
53%
Koton kell
2023. nov. 4. 05:12
 48/53 anonim ***** válasza:
100%

#45: "Amikor már elárasztották a teret, akkor az ivartalanítás nem segít" Tévedés, csak az segít. Persze nem holnap reggelre. Velence kb. több tízezres kóbormacska állományát ivartalanítással csökkentették le pár ezerre, láttam róla dokumentumfilmet is. A macskák is halandók és ha nincs utánpótlás, csökken a számuk.

Gondozunk egy kórházi kolóniát, 5-6 éve háromszor annyian voltak, mint ma, már a fogamzásgátló adása a nőstényeknek látványosan csökkentette az új egyedek számát, voltak amiknek sikerült gazdát szerezni, tavalyelőtt sokat ivartalanítottak az állatvédők, és volt amelyik eltűnt. De ami a lényeg, a szaporulat drasztikusan lecsökkent.

A tüdőgyulladás hülyeség, a kinti macskák elvannak hidegben is, azért növesztenek télibundát.

2023. nov. 4. 08:32
 49/53 anonim ***** válasza:
77%

"Hivatalosan, egészséges állatot tilos elaltatni.

De van olyan állatorvos, aki megteszi."

Sajnos, az ilyen Kecskés dokiféléken nem kérik számon, itt semminek nincs következménye.

A kérdező cinikusan "humánus" megoldást emlegetésével nyugtatgatja a lelkiismeretét, "fellideánus" nézőpontból nem érdekli a dolog.

"Valahogy furcsa nekem, hogy pl. a hajléktalan, vagy mélyszegénységben, éhezve, fázva szenvedő emberek sorsa sokszor nem érdekli a kóbor macskák iránt aggódók többségét."

Nem csak őket, ha ez vigasztal. És vannak akiket sem a hajléktalanok, sem a kóbormacskák nem érdekelnek. Épp elég anyagi ráfordítást igényel saját zsebekből a kóbormacskákkal törődés is, és abból több van, mint hajléktalanból.

2023. nov. 4. 09:17
 50/53 anonim ***** válasza:
100%
49 már az „elaltatás“ egy cinikus megnevezése a gyilkosságnak. Azt kétlem, hogy ne tanultak volna biológiát, és ne tudnák a különbséget az alvás és a halál közt. Innentõl az ember saját képmutató szövege az egész.
2023. nov. 4. 12:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!