Állatorvos elaltat nem beteg de nem szelíd macskákat?
Hát 9es, mondjuk az is kérdéses mennyire jó egy kutyának folyamatos feszültségben és stresszben élni, gondolom nem túl nagy helyen. Ahelyett hogy elaltatnák és nem kínoznák tovább azzal, hogy életben tartják. Nem is tudom hogy lehet azt életnek nevezni. A helyére meg mehetne egy normális kutya, akinek több esélye van gazdára találni. Az ő helyére meg a következő. Vagy 3-4 kutyától simán elveszik az esélyt.
2023. okt. 26. 13:07
12/53 A kérdező kommentje:
9: Nagyon örülök, hogy nálatok befogadják a macskákat. Itt 4 menhelytől küldtek el. Nincs hely. Vad macskát nem is tudnak örökbeadni így se.
Mint említetettem 3 helyen mondták hogy ilyen esetben az altatás a legjobb megoldás. Menhelyi dolgozók, akiket felhívtam.
Facebook posztot kb 10 csoportban megosztottam már, néhány likeon kívül semmilyen reakció.
Városszéli tanyákról elküldtek, ott is annyi macska van már mint a nyű.
13/53 A kérdező kommentje:
11: Gyere értük akkor. Téglás. Hozz ketreceket meg munkavédelmi kesztyűt. Hajrá fogd meg őket és lássuk mit tudsz velük kezdeni.
12. van meleg belsõ rész nekik, kis kifutó, és napi 2-szer viszik õket vagy a nagy kifutóba, vagy sétálni, már aki szót ért vele.
De ez egy eset, a szüleimére tuti lenne itt jelentkezõ. Fakta jellegû szocializált labi.
2023. okt. 26. 13:15
#12: Ez azért van mert a sok teljesen elvakult állatvédő szerint minden állatot meg lehet és meg is kell menteni. Nem. Nem lehet és nem is épp eszű dolog. Aki meg nyugaton van, annak elképzelése sincs arról mi van itt. Magyarországon egy emberre kb 10 kutya meg vagy 4x ennyi macska jut. Nem reális hogy mindet meg akarjuk menteni. Az instant örökbeadhatóakat kell megtartani, a többit altatni. Szomorú, de ez van. Túl sok az állat.
2023. okt. 26. 13:20
Tegyük fel, hogy találsz olyan állatorvost, aki megcsinálja.
Hogy fogod elvinni hozzá a macskákat, ha nem lehet őket megfogni?
2023. okt. 26. 13:25
loool miert hiszik azt itt nehanyan h jobb egy macskanak ha ugy hal meg hogy szenved mint h elaltassak. Hmm igen milyen jo lesz szegeny allatnak ha ehen hal/megmergezik/szettepi egy kutya/szettepi egy roka/elutik/rosszul esik le vhonnan es eltorik vmilye/elfogja egy allatkinzo stb oszinten remelem h engem altatni fognak ha oda kerul a sor es nem ilsen emberek dontenek a sorsomrol jeez
2023. okt. 26. 13:36
Lehet, hogy macskástól is megveszik a házat. Ha én vennék házat, továbbra is etetném ezeket a cicukákat, ivartalaníttatnám őket, csinálnék nekik valami téli menedéket, ne fagyjanak meg.
Amúgy ezek a félkóbor macskák majd találnak a környéken etető embereket, akikhez eljárnak kosztolni, de szerintem vadászni is tudnak. Az, hogy nem láttad őket, attól még tudnak. El fogják látni magukat, a macska nem egy gyámoltalan embergyerek.
Elaltatni nem szabadna őket, ők is szeretnének élni.
2023. okt. 26. 13:42
17-es: vannak csapdák, valamint macskabefogó szakemberek is. Pont kóbor macskák ivartalanítására találták ki ezeket a befogó módszereket.
2023. okt. 26. 13:46
Tedd fel vmilyen face csoportba, hátha befogadja valaki úgy őket mint kinti macskák
2023. okt. 26. 14:01
Kapcsolódó kérdések: