200-300 ezer forint soknak számít egy fajtiszta macskáért?
A fajta amivel nagyon szemezgetek a bengáli itthon és kb ilyen árakat látni a tenyésztőknél.
Ez normális ár egy ilyen bengáli macskáért vagy olcsóbban is meg lehet oldani a macska megvételet?
Egy macska átlag élettartama kb 15 év. Ha 300 ezerért veszed, olyan, mintha havonta 1670 ftot költenél arra, hogy olyan fajtájú legyen, amilyet igazán szerettél volna. Annyira azért nem nagy összeg ha belegondolsz.
Főleg, ha hozzáveszed, hogy havonta kb egy tizes a tartása, ha valami baja van, akkor simán otthagysz az állatorvosnál 100 ezret. Egy random akárhonnan leakasztott macskánál ugyanez.
Az én macskám anyja valami kóbor macska volt. Ingyen hoztam el egy nőtől aki megmentette. Az első héten leverte a TVt és tönkrevágta az ajtók mentén a díszítő szegélyt 🙄 kb egy fél fajtatiszta macska árát már elbarmoltam rá azonnal... csak azért írtam le, mert állatot tartani ígyis úgyis (esetenként igen nagy) kiadásokkal jár.
Ennyiért viszont van benne genetikai teszt, az állat egészséges, nem beltenyésztett, nincsenek komplikációi.
Az utcai mix lehet olcsó vagy ingyenes, de lutri is. Simán benne van, hogy ennyit el kell tapsolni állatorvosokra is, meg gyógyszerre, meg napi szinten ápolni évekig
Az mondjuk más kérdés, hogy vannak azok, akiknek a macska fogyó eszköz, nincs erős érzelmi kötelék, és ilyenkor elaltatják és vesznek másikat. Nekik gondolom ez nem érv.
Bengáliért még nem is sok.
Aki meg el van hűlve, nézze meg milyen macskafajták vannak, és nézze meg ezeket honnan szerzi meg nem tenyésztőtől. Segítek: kb lehetetlen. Nem véletlen, a kutyákkal ellentétben ritkák, pont mert kevesebben veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!