Milyen nemű két macska fér meg egymással a legjobban?
Egyetértek az elsővel.
Saját tapasztalatom meg hogy macska függő is lehet. Kölyökkorban mindegy a nem és hogy ivartalanított e, megvannak egymás mellett. Később a nem ivartalanított egyező neműek is megtűrhetik egymást, de van olyan hogy azok se. A legtöbbször nálunk abból volt "összeveszés" ha a nőstény vemhes lett. Összeverekedett az mindennel is, ebből egy kivétel volt eddig aki szeretetgombóc lett- de neki csak 1 testvére is volt.
Lényeg a lényeg ha nem akarsz ilyen bonyodalmakat amiket itt összezagyváltam az előbb akkor jobban jársz ha ivartalanított mindkettő, akkor nem kell ilyenek miatt aggódnod :DD
A 4es áltál megemlített ritkaságra tudok is egy példát :D
A szeretetgombóc cica akit említettem a 3-as válaszomban, a testvére is nőstény volt, egyszerre lettek vemhesek(jelenleg az ő kölykeik boldogítanak minket :D), a testvér annyira nem szerette a másik közelségét a vemhesség ideje alatt, de amint megszült ő is egy szeretetgombóc lett. Ami még furcsa volt a testvérpárral kapcsolatban -amit meg azelőtt sose láttam macskáknál- hogy amelyik később szült (ugyanaznap csak 1 órával később) szülés közben odafeküdt a testvéréhez és picikhez, mert a picik sírtak :D miútán mindenki megszületett, egymás kölykeire vigyáztak, összebújt a két anya es mindegy kinek a kölykeit de szoptatták őket(ez egyebként szerencse volt mert az egyiknek sok kölyke lett de nem volt még akkor annyi teje) Nagyon furcsa volt :D
A kölykeik meg hiába nőttek fel együtt nem alszanak összebújva, néha össze is verekednek.
"miútán mindenki megszületett, egymás kölykeire vigyáztak, összebújt a két anya es mindegy kinek a kölykeit de szoptatták őket(ez egyebként szerencse volt mert az egyiknek sok kölyke lett de nem volt még akkor annyi teje) Nagyon furcsa volt :D"
Ebben semmi furcsa nincs, teljesen tipikus jelenség. Ezért működik jól macskamentésnél a pótmamáztatás: a frissen ellett nőstény könnyen elfogadja sajátjának az idegen kölyköt is. (Sokkal könnyebb és egészségesebb az újszülöttnek is, mintha tápszerrel, cumisüveggel/fecskendővel nevelnénk).
Neten ennél mókásabbakat is találsz, mert előfordul, hogy elfogadja a kölyökkutyát/rókát/malacot/őzet, stb
Igaz tudom , inkább nekem volt csak furcsa :D nálunk megfordult pár generációnyi cica az évek alatt, ott lehettem pár szülésnél, de az anyák sose jöttek ki jól, egymás kölykeitől is menekültek, a vemhesseg ideje alatt és után már egy tálból se akartak enni, se egymással se egymás kölykeivel.
Ezért szokatlan volt nekem hogy végre egyszer béke van :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!