Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van még esèly rá, hogy ez a...

Van még esèly rá, hogy ez a cica hazajöjjön?

Figyelt kérdés

A szomszédom kiköltözött, és itthagyta a 2 cicájàt.. Àllítólag, csak ideiglenesen, és 2-3 hét múlva magával fogja tudni vinni őket, mert most albérletben van, és oda nem vihette őket. 3 nap után írt nekem, hogy etetnèm-e addig őket. De teljesen felelőtlenül csinàlta az egészet, mert jöttek ugye az új lakók, minden fel lett forgatva, és a cicàk, akik eddig kinti-bentiek voltak, nem mehetnek be többet a házba. Mindez hétvègèn törtènt, màr akkor làttam rajtuk, hogy nagyon kivannak, nyugtalanok, àllítólag az új lakók mondtàk, hogy az egyik, aki el is tűnt, keservesen nyàvogott az ajtó előtt, egész èjjel. A mi udvarunk volt kb. a második otthonuk, sokat lógtak itt, mert náluk kutya is volt, akit nem annyira szerettek. Most hétvègèn, mèg a mi kertünkben sem maradtak meg. Szombaton làttam azt, aki eltűnt, pàr falatot fogadott el tőlem, nyàvogott-pedig ő eddig kifejezetten sosem nyàvogott így nekem- és a szemei be voltak gyulladva, nem tudom, mitől.. Aztàn ment tovàbb, és csak hétfő d.u. került megint elő, akkor is nagyon zavartnak tűnt, meg tudtam őt fogni, de nem akart a kezemben maradni, kajàt egyàltalàn nem fogadott el, ès a szemein akkorra màr ilyen friss genny, vagy csipa volt, nem is tudom, hogy mondjam. Kiment az utcára, ő amúgy is elèg sokat csavarog, a gazdája elmondása szerint, van hogy nyaranta otthon sem alszanak.. de valószínűleg lefelé indult el, igaz, hogy már itt laknak több, mint 5 éve, de inkább a másik irányba szoktak csavarogni, ahogy eddig láttam. Létezik, hogy arrafelé amerre ment, nem ismeri annyira a terepet? Mostanra már 4 napja nem láttuk őt...:( Hiàba hívjuk, zörgetjük az eledeles zacskót, semmi..Ma éjszaka kimentem az utcàba, mindkét irányba bejártam, de nem találom őt. Nagyon sajnàlom szegénykét, hogy ètlen-szomjan van..:( Életben lehet még egyàltalàn? A gazdáját pedig úgy tűnik, abszolút nem érdekli..Mondtuk neki, hogy szórtunk ki kaját, de valószínűleg más cicàk ehettèk meg az utcából, akik szintèn ide járnak, de nem is mondott rà semmit. Illetve mèg azt is írta, hogy ez a cica szokott vadászni, és éhen biztos nem fognak halni.

Előre is nagyon köszi!

2023. júl. 7. 01:38
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy ivartalan kandúrról van szó.
2023. júl. 7. 01:53
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
50%. Barmi tortenhetett vele. Te minden megtettel, amit a helyzetedben tehettel. Nem szabad hogy lelkiismeret-furdalasod legyen. A gazda felelossege lenne, de ot lathatoan nem erdekli.
2023. júl. 7. 06:37
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk is hasonló helyzet volt. Csak ott egy válás miatt költözött el a feleség a macskákat meg nem vitte magával. A férje meg nem foglalkozott velük, mindig hozzánk jártak át. Mi nem bántuk mivel imádtuk őket, mindig etettünk. Viszont ők is inkább benti macskák voltak és mivel én allergiás vagyok a macska szőrre így befogadni nem tudtuk mármint a házba és mivel kint volt folyamatosan ingázott a két ház között. Végül sajnos ő is eltűnt, ő egy rendkívül szelid macska volt bízok benne valaki megtalálta és hazavitte és boldogságban él. Bízz benne talán nálatok is ez a helyzet. Ilyenkor mást nem lehet tenni
2023. júl. 7. 07:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igazából, kicsit felelősnek érzem magamat miatta, mert hétfőn, amikor előkerült, kinentem utàna az utcára, amit lehet nem kellett volna, mert nem akart megàllni, és be is ment itt egy autó alà. De az még pont az ő hàzuk előtt volt, addig mèg tuti ismeri a terepet, mert sokat feküdtek ott koràbban is. Kajàval próbàltam kicsalogatni őt, de aztàn egy szomszéd is kijött, elterelte a figyelmemet, ès nem tudom, a cica az autó alatt maradt-e, vagy elindult lefelè. Talàn nem kellett volna utána kimennem, ès úgymond "üldöznöm" őt az étellel..akkor talàn itt maradt volna. :(
2023. júl. 7. 12:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyèbkènt, ő azèrt elèg fèlős cica, èn is ebben bízom, hogy befogadja valaki, de nem tudom..:/
2023. júl. 7. 12:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, hála istennek, megkerült. :) Evett is egy picit, inni mèg nem akart, a nedves nem is kellett neki, csak a szàrazból evett nèhàny falatot. Most az ő teraszukon fekszik, látszik szegénykémen, hogy eléggé kivan..:/
2023. júl. 7. 20:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értheti, hogy mi törtènt..
2023. júl. 7. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!