Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mitől követel a macska állandó...

Mitől követel a macska állandóan kaját?

Figyelt kérdés
A 1,5 (ivartalanított) macskám egyszerűen megállás nélkül kajáért ordít.Ordít mert ez nem nyávogás amit csinál. Egész éjjel kaparja a bútorokat ha csak meg merek mozdulni akkor is rákezd az elviselhetetlen agybavésődő nyivákolásával.Nem áll le. Nem szoktam neki nassolnivalót adni, hanem igyekszem mindig ugyanabban az időpontban etetni. Akármennyi kaját kap nem hagyja egyszerűen abba. Akármit kap, nem hagyja abba. Csak egyre rosszabb. Nem ocska két forintos vacakkal, hanem igencsak drága purina táppal van etetve. Jóval többet kap már, mint amennyi a gyártó javaslata. nem tudom egyszerűen már mit csináljak, de nem bírom sokáig elviselni.

2022. nov. 15. 21:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Keverve is gondot okoz neki más táp?
2022. nov. 15. 22:25
 12/23 anonim ***** válasza:
62%
A szárazat nyugodtan kiteheted neki egész napra egy tálkába, és rá tud járni bármikor, ha enne. Nálunk is így van. Ha éjszaka akarnak enni, arra mennek. Párszor bepróbálkozott mindegyik, hátha hajlandó vagyok az éjszaka közepén is tasakosat bontani, de következetesen mindig a tálhoz vittem őket. Azóta békésen átalszom az éjszakát. A macskák szeretnek nasizni.
2022. nov. 15. 22:35
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

12-es, ez mind szep es jo, de egy zabagep macskaval nem mukodik. En se tehetem ki a szarazat kontroll nelkul, mert addig enne a macskam, ameddig van. Pontosabban kitehetem, ki is teszem a pontosan kiszamolt adagjat, de felfalja 2 perc alatt. Ha 1 kilo kajat raknek ele, annyit enne, meg se allna kozben 1 percre se.

Szoval nalunk pl ez a fogalom, hogy o majd csipeget, meg beosztja szepen maganak, szamolni se kell, nincs :D

Es van egy olyan gyanum, hogy a kerdezoeknel is hasonlo lenne a helyzet.

2022. nov. 16. 01:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen, ez sajnos velem is így van. Akármennyit teszek ki neki felzabálja azonnal.
2022. nov. 16. 18:03
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Szoktál vele játszani?

2,5 éves ivartalan lánycicám imád enni. Bármikor, bármennyit képes lenne megenni, sőt szinte bármit. Baba korától kezdve ilyen.

Napi kb 3x 10 perc játék nagyon sokat segít. Vagy cicapecával, vagy labdát vagy valami plüsst dobálok neki. Segített az is, hogy több (4-5) részletben kapja el a kajáját, ill hogy változatosabban étkezik. Kap szárazat is (ivartalan cicáknak valót “diétásat”), cicapástétomot, alutasakost, pici nasikat is beiktattam a játékok után pl egy kk tejföl, 1-2 szem jutifalat. Szóval többször eszik keveset és igyekszem minél többet mozgatni.

Illetve most szeretnék neki venni valami puzzle-t.

Na nem mondom, hogy ideális súlyban van, kicsit még mindig kerekdedebb a kelleténél, de a fent leírt rutinnal fogyott már valamennyit és én sem hülyülök meg tőle. Ő is szinte állandóan nyígott, hogy zabálna.

Remélem tudtok ebből valamit hasznosítani, és nálatok is kicsit nyugisabbra fordul a helyzet :)

2022. nov. 18. 11:01
 16/23 A kérdező kommentje:
Kedves 10. Nem igazán tudom, hogy mégis milyen alapon feltételezel rólam ilyet. Kérlek tarts meg magadnak az efféle feltételezéseidet, de mivel segíteni nem tudsz, a kommentelést is megspórolhattad volna magadnak.
2022. nov. 18. 16:35
 17/23 A kérdező kommentje:
Kedves 15. Köszönöm a tippeket! A játékot próbáltam már én is, de nem bizonyult hatékonynak.Vagy nem volt kedve vagy csak szétkarmolt hiába játszottam vele cicapecával. Mivel lakáscica próbáltam rendszeresen sétáltatni is, de csak még rosszabb volt a helyzet mert ugyan szépen sétált és jól érezte magát, utána egész éjjel ébren volt.Valószínűleg túl sok volt neki az input. Az is a nagy baj, hogy mint kiderült egyszerűen mindentől hasmenése van. Eddig az egyetlen amit elviselt a purina táp volt, de úgy tűnik abban nincs elég tápanyag a számára. Két napja egy másik fajtát kap, sensitiv-et, de máris hasmenése van.Már tényleg nem tudom mit csináljak..
2022. nov. 18. 16:41
 18/23 anonim ***** válasza:
16%
Mondjuk, tán vizsgáltasd ki, hogy mire allergiás! Mi az, ami másban van, és a Purinában nincs.
2022. nov. 18. 16:44
 19/23 anonim ***** válasza:
A tápváltást hogy csinálod? Kevered a régivel az újat?
2022. nov. 18. 18:07
 20/23 anonim ***** válasza:
Mert hirtelen, átmenet nélküli váltás minden cicánál okozhat hasmenést.
2022. nov. 18. 18:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!