Mitől követel a macska állandóan kaját?
12-es, ez mind szep es jo, de egy zabagep macskaval nem mukodik. En se tehetem ki a szarazat kontroll nelkul, mert addig enne a macskam, ameddig van. Pontosabban kitehetem, ki is teszem a pontosan kiszamolt adagjat, de felfalja 2 perc alatt. Ha 1 kilo kajat raknek ele, annyit enne, meg se allna kozben 1 percre se.
Szoval nalunk pl ez a fogalom, hogy o majd csipeget, meg beosztja szepen maganak, szamolni se kell, nincs :D
Es van egy olyan gyanum, hogy a kerdezoeknel is hasonlo lenne a helyzet.
Szoktál vele játszani?
2,5 éves ivartalan lánycicám imád enni. Bármikor, bármennyit képes lenne megenni, sőt szinte bármit. Baba korától kezdve ilyen.
Napi kb 3x 10 perc játék nagyon sokat segít. Vagy cicapecával, vagy labdát vagy valami plüsst dobálok neki. Segített az is, hogy több (4-5) részletben kapja el a kajáját, ill hogy változatosabban étkezik. Kap szárazat is (ivartalan cicáknak valót “diétásat”), cicapástétomot, alutasakost, pici nasikat is beiktattam a játékok után pl egy kk tejföl, 1-2 szem jutifalat. Szóval többször eszik keveset és igyekszem minél többet mozgatni.
Illetve most szeretnék neki venni valami puzzle-t.
Na nem mondom, hogy ideális súlyban van, kicsit még mindig kerekdedebb a kelleténél, de a fent leírt rutinnal fogyott már valamennyit és én sem hülyülök meg tőle. Ő is szinte állandóan nyígott, hogy zabálna.
Remélem tudtok ebből valamit hasznosítani, és nálatok is kicsit nyugisabbra fordul a helyzet :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!