Meghalt a cica, borzasztó bűntudatom van?
Tudom, hogy meg fogom kapni a magamét, de higgyétek el így is borzalmasan érzem magam.
Kertes házban élünk, pár hete ott feküdt a kert végében egy cica. Nagyon csapzott állapotban, kicsit sebes volt az arca , vékony volt nagyon, a csigolyái látszódtak, a farka is furán állt. Adtam neki enni-inni. Tudom, hogy állatorvoshoz kellett volna vinni, de sajnos semmilyen szempontból nincs ilyenre kapacitásunk most. Csináltunk neki a kertbe egy kis kuckot, tettünk le neki kényelmes fekhekyet. Nem volt mindig nálunk, volt mikor napokig nem láttam. Kb 2 hete odakakilt a teraszra a baráti ajtó ele, és a férjem nagyon csúnyán rászólt,meg is ijedt elszaladt. De szegény honnan tudhatta volna ,hogy nem szabad. Azóta a szomszéd házánál láttam, ahol szintén vannak macskák, ott feküdt tőlük nem messze a fűben pár napja.
Ma viszont pakolaszott a férjem a kertben pár dolgot,ami ponyvaval volt letakarva és ott feküdt a kis draga az oldalán . Annyira utálom magam, hogy ilyen lelketlenek es felelőtlenek voltunk vele. Nem tudom mennyi idős volt, de nem így kellett volna lennie . De így már nem fáj neki, sem fizikailag semmi, sem az emberi nemtőrödömség, amit muveltunk vele.
Igazából azért is bánt nagyon, mert amíg el nem lett kergetve szegény, addig azért jött hozzánk. Mikor kint voltunk a kertben jött szorosan a lábunk mellett, egy idő után már dumalt is hozzám. Utána pedig csak ott feküdt a szomszéd haza előtt a fűben, nem jött hozzánk. Nem ismerem pontosan egy állat érzelmi világát, de hetekig ott van egy olyan környezetben , ahol kap kaját, kedvesen szólnak hozzá, aztán hirtelen elkergetik és pár nap múlva meghal. Ráadásul ott,a mi kertünkben .
A kapacitást valóban anyagi dologra értem. Egész életemben vágytam egy macskára, de még nem jött el az ideje, sok mindent át kell gondolni, mindenképpen benti lenne, mert itt egy Pest megyei városban nincs sajnos nagy értéke az utcán a macskának. Illetve van egy 1 éves gyermekünk, ő minden szempontból lekot minket, majd talán pár év múlva befogadunk egy cicát .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!