Felelős vagyok azért ha a macskám megöl pl. egy veszélyeztetett fajba tartozó madarat?
Igen felelős vagy, ha nem otthon történt. Ha otthonra repült be egy madár, az necces, de mindenki köteles az állatát a saját ingatlanán belül tartani.
Tudom mindenkinek kijárós macskája van, de nem helyes. Ausztráliában már konkrétan irtják a kijárós macskákat.
Látom nagyon megosztó kérdést tettél fel.
És igen felkorbácsolta az érzelmeket.
Meg is bűntettek már?
Mindenesetre ez egy jó lehetőség, hogy utána járj a dolognak és ne történhessen ilyen többet.
A macskákban egyébként van chip?
Mert anélkül nem igazán lehet beazonosítani őket, némelyik olyan egyforma.
😉
Továbbra is, mint ahogy mondtam, jogilag büntethető. Amennyiben nem baleset miatt került közterületre az állat (pl. nekiment egy kocsi a kapunak és kiszabadult), akkor felelős vagy azért a kárért, amit okoz.
Ha utcán a kutya és elrántják az autót hogy ne üssék el, az autós kárt te téríted meg. Ha a macska megfojtja a szomszéd csirkéjét, azt is. Hiszen az állataidat KÖTELES vagy a saját területeden tartani. Igen, vannak rá módszerek és nem is olyan nehezek.
Az más kérdés, ha valami a te területedre száll. De ez olyan, mint a góvirág esete: a saját telkeden SEM szedheted le, tehát ez akkor is törvénysértés lenne.
Más kérdés, hogy egyáltalán valaki betartatja-e addig, amíg nem tömegesével történik és nem hívod fel magadra a figyelmet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!