Miért támad nekem a kiscicám?
Neveltem már fel macskákat, egy kandúrt és nőstényt is de egyik se támadt nekem mikor 3 hónapos koruk körül.
Most lett egy kis nőstény cicus (3hós) engedi hogy simogassam, de mikor rajta van az 5perc akkor harap és karmol. Ezzel nincs is gondom, viszont előfordul, hogy hátra csapja a fülét, kihúzza magát és csóválja a farkát és elkezd támadni. Folyamatosan harap és alig tudom leszedni magamról. Mit tegyek ekkor? Kinövi ezt?
12 Szerencsés esetben.
Amikor laikusok voltunk, és buták, mi is hallgattunk azokra a falusi okos állattartókra, akik szerint, ha több állat van, akkor kevesebb velük a gond, mert lekötik egymást. Megtanítják egymásnak a dolgokat, kitombolják magukat egymással. Egyszer, amikor suliban voltam, akkor az egyik macska, amelyik a kettő közül a vadabb volt, belekapott a másiknak a szemébe játék közben. Mire hazaértünk és észrevettük, úgy begyulladt, hogy odalett a fél szeme, az állatorvos csak úgy tudta megmenteni, hogy eltávolította, és összevarrta a helyét. És megelőzhettük volna, ha a láblógatós összeeresztés helyett rászántuk volna az időt, hogy megtanítsuk őket viselkedni, ésszel játszani.
Sokszor volt macskánk, most is van egy és mindig egyedül volt. Meg lehet nevelni hogy ne kapjon szét játék közben.
Egyrészt vastag pulcsival, én legalábbis, odaadom a kezem. Lehet rágni, rugdalni, bukfencezni, tekeregni vele. Mostani cica teljesen köröm nélkül csinálja, volt amelyik anno 100 körömmel. És felnőttként is, de nyilván sokkal ritkábban.
Nem kötelező ez, de én úgy gondoltam, pótlom a vastag pulcsival a fajtársi bunyót. Ha így akar játszani a cicc, jelzi nyávogással (de a fején is látom mit akar, erre van egy külön nézése), mondom hogy "várj", tudja h jövök mindjárt beöltözve. 🤣
Ha túlságisan bepörög, leállítom, csitítgatom.
A másik megoldás olyan játék, amit tényleg téphet, durvulva is. Nálunk egy nagyobb henger vált be, macskamentás (volt... nagyon régen), mert a mentától mindig full bepörgött, és adott neki ezerrel. Mai napig leveri időnként. Mindig kap új mentás kispárnákat, azokat is gyepálja.
Egyébként pedig imád bújócskázni, kergetőzni, ijesztegetni.
És normál cica játékokkal, botos, lézer, labdák, is el van látva.
Kicsinek, egy éves korig, eleve le kell őket fárasztani, minden nap, hogy nyugton maradjanak. Volt macskánk, akivel minden du-n másfél órát kellett ahhoz játszani, futtatni, ugráltatni h utána esélyünk legyen tévézni kicsit este és ne ugráljon, szinte szó szerint a fejünkön közben..
Ilyenek a cicák, de ezért imádjuk öket. 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!