Talált kiscicával mi a teendő?
Ma este találtam egy kiscicát teljesen egyedül egy forgalmas kereszteződés mellett,nem mertem otthagyni. Abszolút nem vagyok macskás,kérlek segítsetek.
Korra olyan 3-4 hetet mondanék,már magabiztosan jár,bár a fogait nem tudtam megnézni.
Eddig vízzel és laktózmentes tejjel próbálkoztam(cicás ismerősöm ajánlotta),a tejcsiből annyi ment le amibe belelépett és lenyalta a lábáról.
Holnap tudok elmenni boltba,tejpótlón/tápon kívül mit kell neki vennem? Illetve ebből tudnátok márkát ajánlani?
Hétfőn tudom leghamarabb dokihoz vinni,eddig semmi külsérelmi nyomot nem látok,nem váladékos a füle/szája/szeme/orra sem.
Gratulálok a cicához, már most látszik, hogy gyönyörű, impozáns nagy cica lesz belőle. Te pedig, ha türelmes és szeretetteljes természetű vagy, és kibírod egyéves koráig a hisztis kamaszkorát, boldog cicás leszel.
Vegyél neki alomtálat és pár zacskó almot. Elvileg azonnal szobatiszták, ahogy belerakod őket. Nagyon dicsérd meg, ha belenyom vagy csurgat, és utána langyos vizes papírzsepivel töröld meg a popsiját. Vegyél junior cicának való tápot is, de szerintem kezdetnek a párizsit is megeszi, ha nincs más. Ne legyen a felvágott sózott, fűszeres, csak ennyi. Estére jobb híján apríts kenyércafatokat a tejbe, hogy legyen a cicában kalória is. Ne lepje el a tej, hogy ki tudja venni belőle. Laktózmentes tej mellé laktózmentes tejfölt is vegyél, napi egy kanálka jót tesz neki. A szárnyashúst is szeretik, picike cafatokra vágva a picike szája miatt, főve ajánlom egyelőre neki.
Biztos, hogy sokkal idősebb 3-4 hétnél. Ha tudsz egy símogatós képet lőni, akkor látnánk az arányait. Nincs otthon párizsi holnapig?
Ha van egy nagy virág alátéted az tökéletes neki alomtálcának, 1 alom Spar-ban 500Ft 5 kg, hetekig elég, 1-2 konzerv, alutasakos junior bőven elég hétfőig.
Köszönöm a tanácsokat.
Hát egész este nem aludtam miatta de gondolom ez szokásos.
Ma majd amint nyit a Fressnapf elmegyek venni neki valami tejpótlót + kaját. Meg lesek valami almot is.
Egyenlőre ezeket néztem,ezek jónak tűnnek?(a szárazat természetesen nedvesítve gondolom)
Csirkét is majd főzök neki. Jelenleg a simogatást kedveli ahogy észrevettem,de a kézbevételt nagyon rosszul tűri. Majd igyekszem róla egy jobb képet is csinálni,de azért bízom benne,hogy holnap az állatorvos megtudja mondani a korát.
Fressnapf, ezt akartam kérdezni, van-e a közeledben. Elviheted oda, beengednek vele (minden állattal be lehet menni), és mindent elmondanak, segítenek kiválasztani és megvenni 🤗💖
Nagyon rendes tőled hogy befogadtad, nem fogod megbánni, sok embert ismerek, aki eredetikeg nem volt macskás, de ma már létezni se tudna nélkülük!
8-as folyt: Fressnapf-ban kezdőcsomagra 10% kedvezményt adnak (alom, fekvőhely, kaja, játék), vehetsz ilyeneket is.
Bár ezekhez már a zooplus.hu-t ajánlom inkább, sokkal jobb cuccaik vannak sokkal olcsóbban.
Kell neki alomtálca (van aminek teteje van, szagelszívóval), alom( csomosodó), fekvőhely, kaparó, enni/inni kis tál, esetleg alájuk alátét, hordozó, játék (labda, lézer, botos játék).
De egyébként olcsóak, papirgalacsin a legjobb játék, vagy parafadugó, vagy bármi, tényleg bármi, majd rá fogsz jönni.
Kicsinek hajnalban mindig felkelt, kb 3 hónapig, a botos játékkal könnyű volt lefárasztani az ágy szélén ülve félálomban. De jobb kesz később, végigalusszák az éjszakát.
8-as megint, még reggel van: Premier nagyon jó, nekünk is azt kapta kölyöknek, szárazból is.
De tasakostól ment a hasa, mert szárazat keveset evett. Konzervet adtunk neki, azzal jól beállt a széklete.
Felnőttként Premier konzerv maradt, nagyon sok változat van, k ebből a legtöbb.
Száraz a Select Gold lett, ott abból van a legtöbb variáció.
Mindkettő Freesnapf termék. Prémium, mert a csomgoláson pontosan látszik melyik állat, mely szervéből hány % van benne. Ezeknek 70% hústartalma van kb.
Van magasabb, 90% is, már márkából, de az a miénknek nem ízlik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!