Miért támad nekem a kiscicám?
Neveltem már fel macskákat, egy kandúrt és nőstényt is de egyik se támadt nekem mikor 3 hónapos koruk körül.
Most lett egy kis nőstény cicus (3hós) engedi hogy simogassam, de mikor rajta van az 5perc akkor harap és karmol. Ezzel nincs is gondom, viszont előfordul, hogy hátra csapja a fülét, kihúzza magát és csóválja a farkát és elkezd támadni. Folyamatosan harap és alig tudom leszedni magamról. Mit tegyek ekkor? Kinövi ezt?
Szerintem csak játszik, egymást is szokták így játékból támadni.
Ha téged karmol vagy harapdál, fogd meg hátul a nyakánál, amíg megnyugszik (az anyjuk is hasonlóan neveli őket, amikor túl durván játszanak). Ahogy nagyobb lesz, le fog róla szokni.
Játszik. Ilyenek a cicák.
Sokszor durvává elfajulnak ezek a "bunyók", de olyan édesek ilyenkor, hogy fel lehet őket zabálni, így imádta a cicánkkal a bunyózást.
Kb mindenki, akinek lakásban cicája van és szereti, tele van karmolásokkal folyton a kezein.
Egy gyógymódot találtam a problémára. Ha a cica mellé szerzel egy másikat, akkor már nem fog szinte soha megkarmolni. Egymással játsznak majd leginkább, veled csak időnként és akkor is nagyon puhán, karmolás nélkül.
Szerintem ez azért történik, mert kiélik egymással ezt a játékot és azt is megérzik, hogy fájdalmas ha teljes erővel egymásnak feszülnek, így gyengédebben kezdenek el játszani egymással.
Ezt amúgy a cicákon is észre vettem, hogy egymással nagyon gyengének játszanak, még ha akrobatikusan kunfuznak is, de soha nem karmolják meg egymást.
Szóval szerezz még egy cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!