Hány cicád van lakásban?
Nekünk kettő volt (sajnos már meghaltak). A kandúr nem szerette a lánycicát, az viszont imádta őt, főleg pici korában állandóan rajta lógott. Sokat számít, mennyi idősen kerülnek össze, mert ha a cica már megszokta, hogy egyedül van, nem biztos, hogy örülni fog a "betolakodónak". Barátnőméknek három van, jól megvannak, de egyáltalán nem foglalkoznak egymással.
N
Most 2 van. De mivel mindig befogadott macskáink voltak, egyszer volt, hogy volt 3 is. Elfogadható volt, bár azért "önként" nem tartanék 3-at a lakásban, de úgy éreztem, muszáj azt a kis szerencsétlent hazahoznom (késő ősszel, 2 hónap gazdikeresés után egy intézmény kertjéből, 4 hónaposan; volt egy kis gond a szemével, azért nem kellett senkinek - állatorvos egy szemcseppjétől teljesen rendbe jött) Ha meg már hazahoztam, kezelgettem, szelidítettem stb., nem akartam neki új gazdit keresni.
A mi 2 macskánk általában nagyon jól kijön, szerencsére, de a másikat épp azért vettük át valakitől, mert az előző gazdijelölt másik macskája nem állhatta ezt. Szóval van benne kockázat. Nálunk megkergetik egymást kb. 3 havonta egyszer, akkor van nyávogás, fújás meg minden, lerendezik 2-3 perc alatt, egy órával később meg már egymáshoz bújva pihiznek.
A 3 macskánál úgy állt a dolog, hogy 1 ivartalanított kandúr volt, ő volt a legidősebb, és 2 nála 2-3 évvel fiatalabb nőstény (másik kandúrt nem fogadtam volna be), akik kicsiként kerültek ide. A kandúr úgy tett, mintha a kicsik nem is léteznének, a 2 kicsi meg elejétől kezdve sülve-főve együtt volt. Sosem volt probléma.
Persze, attól is függ, mekkora a lakás. Nálunk van bőven helyük kitérni egymás útjából, ha úgy akarják (de legtöbbször nem akarják)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!