Hogy tanítsam meg a macskámnak, hogy ne marjon meg játékból? 😾
Figyelt kérdés
2021. dec. 21. 13:25
1/9 anonim válasza:
A kutyáknál müködik, ha kicsit ráütsz, de a macskák ezt nem értik meg.
Viszont van egy trükk, ami müködik a cicáknál:
Ha játék közben olyat csinál, amit nem szabad, akkor hagyd abba a játékot és ignoráld pár percig.
2/9 anonim válasza:
1! És ha utána ő erősen elkezd harapni?
3/9 anonim válasza:
Adni kell neki egy ilyen kétujjas arcracsapást (nózijára) és elrakni egy másik szobába/helységbe, s ezt mind úgy, hogy közbe hangsúlyból érzi, hogy szidod. Így idővel megtanulja, hogy helytelenül viselkedik és előbb utóbb (de inkább utóbb) leszokik róla.
4/9 anonim válasza:
Amikor megharap adj ki valami magas hangot, a kismacska is nyávog egyet ha a másik kismacska megharapja és fáj neki, és akkor abbahagyja a harapást. Én kipróbáltam ezt, és félig-meddig működött, mert a hirtelen jajgatásra odafigyelt a cicus és abbahagyta a harapást. Egy próbát megér.
5/9 anonim válasza:
Amikor megharap spricceld picit le vízzel.
6/9 anonim válasza:
Amikor spricceltem vízzel az csak annyit eredményezett, hogy tőlem kezdett el félni. Azóta már semmi baj nincs, de akkor nem szeretett és nagyon sok időbe telt helyrehozni.
7/9 anonim válasza:
Nem értem miért pontoztátok le a négyest, teljesen jó választ adott. Ha magas, éles hangot adsz, akkor abbahagyja, mert ezzel kommunikálod felé, hogy fájt neked.
Persze ne is bátorítsd rá egyáltalán, hogy a kezeddel játsszon (láttam már ilyet is, csak azért mondom).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!