Mit csináljak, ha a szomszéd macskái minden tönkretesznek a kertemben? Sintérrel el lehet őket vitetni?
Már a virágaimat, a bútoraimat tönkretették, a kertem tele van végtermékükkel, nagyon elegem van.
Valakivel el lehet őket vitetni, ha becsapdázom őket?
Kedves gazda letojja, hogy a telkén tartsa őket. Már szóltam neki kedvesen meg durván is, hogy elvitetem őket, de nem tudom a sintér csak kutyákat visz el, vagy macskákat is? Van egy Kangal keverék kutyám, ott meg mindig lesnem kell, nehogy elkapja valamelyiket, mert akkor persze menne a balhé.
Elegem van, hogy nem tartja tiszteletben a kertemet! Durva módszert nem akarok, de már kezd elfogyni a türelmem, mert ez vagy 10 macska, nem 1.
28as: Én nem bántottam soha macskát és nem értek egyet Ausztrália és Új-Zéland törvényével - de megértem, hogy kell valamit kezdeni a helyzettel, mert veszélyben az ott élő állatvilág a macskák miatt, plusz a veszettség is elterjedt ott. Rengeteg pénz lenne mindegyik macskának otthon találni, ahol bent tartanák vagy menhelyeket létrehozni stb - hisz hiába ivartalanítják, ugyanúgy ölik a védett állatokat vadászösztön miatt.
29es: De tartok macskát lakásban. Gyerekkorban pedig kint tartott a családom és mamám is, egyik se élt 2-3évnél tovább (elütötték, megmérgezték, eltűnt stb). Ha lenne kertem is bent tartanám és készíttetnék neki kennelt/kifutót, ha pedig lenne rá pénzem, akkor macskabiztos kerítést.
30as: attól hogy elkaparja még ott van. Ha kerti munkát végez az ember, akkor nem kellemes lépten nyomon macskakakit kiásni, megfogni véletlenül stb - arról nem is beszélve ha gyerek is van és homokozóba piszkít a macska - amiket ki tudja mikor féregtelenített a kedves gazdi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!