Mit tehetek egy olyan szomszéddal, aki úgy véli övé a közterület és ezért tönkreteszi a vállalkozásomat?
A helyzet a következő: Budapest külső kerületében a saját családi házunkban üzemeltetek egy kozmetikát, ahova gyakran autóval érkeznek a vendégek. A többség a ház előtt áll meg, szólok is nekik hogy álljanak ide, de vannak új vendégek, akik megállnak a szomszéd előtt, vagy a férjük jön értük és megáll a szomszéd háza előtti közterületen. Nem a kocsikijárójában, csak a háza előtt. Ilyenkor a szomszédasszonyom, aki egy kb. ötvenes nő, már az ablakból elkezd ordibálni, hogy ne álljanak elé. Gyakran kimegy és üvöltözik a vendégeimmel, hogy azonnal álljanak el a ház elől, mert ott ő takarítja a havat, stb. Neki is van autója, de soha nem áll be az udvarára, a vendégeim nincsenek útba neki, nem tesznek kárt neki semmiben. Velem is ordibál állandóan, hogy miért oda állnak a vendégeim. Akinek lehet, szólok, hogy ne álljon a szomszéd elé, mert hülye, de nem tudok mindenkinek szólni. Viszont most már félek, hogy több vevőm is inkább elmegy máshova, mert nem hiányzik neki, hogy így beszéljenek vele.
Mit tehetnék?
A szomszédodnak valahol igaza van, ezt te is érzed, remélem.
Javaslom, hogy táblázd ki valahogy a "parkolót", vagy máshogy jelöld ki.
Másik ötletem, hogy ha a szomszéd nem használja parkolásra a háza előtti részt, akkor próbálj megegyezni vele valamiféle havidíjban, magyarán béreld ki tőle a területet. Havi 5-10 ezret szerintem megérne.
Valószínűleg nem az a baja, hogy útban vannak, hanem a reggeltől estig tartó jövés-menés, ajtócsapkodás, autóberregtetés. Mindez lehet, hogy a nappalija vagy a hálószobája előtt, és ez zavarja a pihenésben. Valahol őt is meg lehet érteni, azért költözött a környékre, mert csendet akar. Ha zajt szeretne, akkor a belvárosban élne. (Nyilván egy kicsit bolond is..)
Annyit tudsz tenni, hogy midenkit, minden alkalommal nyomatékosan tájékoztatsz a parkolás szabályairól. Esetleg táblákkal jelzed: kozmetikai vendégeknek fenntartott parkoló
1. vagyok
Akkor puffogj tovább, inkább, minthogy megoldást találj. 2 dolgot is javasoltam, jó eséllyel megoldanák a gondod, de ha te inkább tovább mélyíted a szakadékot, lelked rajta.
Azt hittem, menteni akarod a vállalkozásod, de már látom, belefektetni nem akarsz ( mégis miből állna nyomtatni egy A4-es papírt, hogy ne a szomszéd elé parkoljanak, legyenek olyan szívesek?).
Így is lehet amúgy, csak akkor nem kell csodálkozni, ha a szomszéd bekeményít.
4es vagyok, akkor én kérek elnézést.... -_-
Szerintem nem a szomszédod miatt mennek el majd az ügyfeleid, hanem mert kezdesz olyan lenni, mint ő. Vagy már vagy és ezért tesz alád a szomszédod ott ahol tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!