Mit tehetek egy olyan szomszéddal, aki úgy véli övé a közterület és ezért tönkreteszi a vállalkozásomat?
A helyzet a következő: Budapest külső kerületében a saját családi házunkban üzemeltetek egy kozmetikát, ahova gyakran autóval érkeznek a vendégek. A többség a ház előtt áll meg, szólok is nekik hogy álljanak ide, de vannak új vendégek, akik megállnak a szomszéd előtt, vagy a férjük jön értük és megáll a szomszéd háza előtti közterületen. Nem a kocsikijárójában, csak a háza előtt. Ilyenkor a szomszédasszonyom, aki egy kb. ötvenes nő, már az ablakból elkezd ordibálni, hogy ne álljanak elé. Gyakran kimegy és üvöltözik a vendégeimmel, hogy azonnal álljanak el a ház elől, mert ott ő takarítja a havat, stb. Neki is van autója, de soha nem áll be az udvarára, a vendégeim nincsenek útba neki, nem tesznek kárt neki semmiben. Velem is ordibál állandóan, hogy miért oda állnak a vendégeim. Akinek lehet, szólok, hogy ne álljon a szomszéd elé, mert hülye, de nem tudok mindenkinek szólni. Viszont most már félek, hogy több vevőm is inkább elmegy máshova, mert nem hiányzik neki, hogy így beszéljenek vele.
Mit tehetnék?
6 vagyok.
Társasházban lakom, nem érint, szívem.
Csak néha okos enged...nem mindig persze, de a te esetedben az tanácsoltam, amit én tennék, és azt vázoltam fel, amit valszeg ő fog tenni, mert az emberi természet az már csak ilyen.
Mindketten be vagytok gőzölve, mindkettőtöknek megvan az igazsága is. Nem bántásból írtam azt, amit.
Tény viszont, hogy jó diplomáciával könnyebb boldogulni a te esetedben, mint erővel. Ha nem lenne a vállalkozásod, nem lenne tétje, játszhatnál vele macska egér harcot. Ám azt írtad, félsz az ügyfélköröd megcsappan, ami érthető, hiszen gondolom ebből élsz.
Aludj rá egyet, gondold át. Nem kell vele haverkodni, vagy lefeküdni neki, de egy élhető kompromisszum mindkettőtöknek jó lenne.
Bosszankodás helyett fordítsd az energiád a megolďás keresésére. Vagy ne. Te dolgod.
Nekem mind a két szomszéd nem százas,az egyikkel már nem is beszélünk mert egy dologban más volt a véleményem és ez nem tetszett neki de az ordibálásait el viseljük.
Másik szomszédnak pedig ha csak rá lépsz a füvére már is szól fűnyírás közben,vele még lehet beszélni.
Mikor külföldre jártam vagy onnan jöttem és elállmosodtam hajnalban le mentem az autópályáról egy kisebb városba vagy falu szerűségbe,megálltam egy sima családi ház mellet majd el aludtam pár órára,többször reggel a rendőr kopogtatott mert az osztrák szokása szerint rám hívta,amikor az egyik ismerősöm megkért hogy a régi ismerősének juttasak el egy kis ajándékot na ez az osztrák is rám hívta 🤣 mert hiába mondtam mi van? nem hitte el,aztán mikor már feladtam velem szembe jöttek a rendőrök és mint a bűnözők elé vágtak igazoltattak,majd a végén jót röhögtünk együtt,de fényes nappal is megtörtént már egyszerűen nem tudják hova tenni a magyar rendszámot. 😁
De a német sem egyszerű,az is rád hívja fényes nappal is,vagy a nyugdíjas szól hogy itt a boltnál csak 1 órát lehet állni ami valóban ki is van írva, mondom neki ellnézést kérek 3 percel tovább tartózkodtam itt és le ordít az öreg.
Olaszországban jártam,fényes nappal megálltam egy kisebb nem túristás településen vagy is városban,mondom kicsit menjünk el sétálni ha már itt vagyunk,szép megyünk ki halt minden csak néhány autót lehetett látni szombat volt és szieszta idő,akkor még érdekesek voltak azok a házak,megálltunk több előtt is na majd jött a kis szökőkutas kerti tó ott voltunk kb 3 percig mert tényleg jól nézett ki,ki jön az olasz ordibál valamit közben telefonál majd vissza megy,tovább mentünk majd kb 5-10 perc múlva jött a rendőr és igazoltatott,el mondtam nekik a dolgot és csak nevettek.
Ezeket csak azért írom le hogy tud hogy máshol is vannak bajok.
Ne legyél olyan mint a szomszédod,higgadtan beszéld meg vele,ha ordibál is akkor is maradj nyugodt,tudom nem egyszerű de kérj tőle bocsánatot még ha butaságnak is tűnik,mond el neki hogy mindenkit meg szoktál kérni hogy ne álljon elé,szóval amit le írtál azt mond el neki szépen,meg azt is hogy légyszíves ne ordibáljon velük,hidd el van ahol a szép szónak is van ereje.
Sok sikert.
a kapubejáró előtti rész tartozhat az ingatlanhoz, azaz lehet magánterület, de az is előfordulhat, hogy az már közterületnek minősül. Ezt a közterület felügyelet tudná megmondani, vagy az önkormányzat, de amúgy 1-esnek igaza van.
Vagy a szomszédnak vagy az önkormányzatnak fizetned kéne, mert ugye nem a néni háza előtt van a vállalkozásod, és a néni jogosan szól.
Ha egy csaladi hazas ovezetben egyszer csak a hazam elott kocsik allnanak meg, az ablakom erre nezne, hogy jonnek-mennek, en nagyon ideges lennek. Nem tudtam, hogy ilyen helyen vettem hazat.
Sajnalom, lehet, hogy jogilag nincs igaza, de nagyon szar lehet neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!