Mit csináljak, ha a szomszéd macskái minden tönkretesznek a kertemben? Sintérrel el lehet őket vitetni?
Már a virágaimat, a bútoraimat tönkretették, a kertem tele van végtermékükkel, nagyon elegem van.
Valakivel el lehet őket vitetni, ha becsapdázom őket?
Kedves gazda letojja, hogy a telkén tartsa őket. Már szóltam neki kedvesen meg durván is, hogy elvitetem őket, de nem tudom a sintér csak kutyákat visz el, vagy macskákat is? Van egy Kangal keverék kutyám, ott meg mindig lesnem kell, nehogy elkapja valamelyiket, mert akkor persze menne a balhé.
Elegem van, hogy nem tartja tiszteletben a kertemet! Durva módszert nem akarok, de már kezd elfogyni a türelmem, mert ez vagy 10 macska, nem 1.
Engedd rájuk a kutyát.
Majd átgondolják a macska tartást. A saját telkeden ha kinyírja a betolakodó macskákat, nem tudnak mit tenni ellene. Nem lehet téged feljelenteni érte.
Én nagy macskás vagyok, de én is azt mondom, hogy engedd el a blökit.
A macska egy gyors állat, elmenekül és 1 hét alatt megtanulja hova nem megyünk mégegyszer.
A slag is jó ötlet, amit írtak, de nem drága állateledel boltban a macskariasztó spray, lefűjod vele a felületet és elmegy.
Addig olvastam figyelmesen, hogy kutya. Hát itt a megoldás. Van kutyád, tessék csak szabadon engedni, elvégre a te kerted az ő területe. Ha elkapja valamelyiket, majd a retek patkány megtanulja, hogy az állattartási törvény (saját telkén belül köteles tartani) a macskákra is vonatkozik. Nehogy már a te kertedben menjen tönkre minden őmiatta.
Egyébként hatalmas macskás vagyok, de az ilyen hányadék emberszabásúak kicsit sem tudnak érdekelni. Egyrészt mégis milyen jogon okoznak kárt másoknak, másrészt mégis hogy merik magukat “gazdának” nevezni ilyen felelőtlen “állattartással”? Azt már meg sem említem, hogy az önjáró, szabadon kóborló macskák hány énekesmadarat pusztítanak el.
Engedd el a kutyát. Nem olyan életképtelen gyökerek ám a macskák, hogy lazán beszambáznak olyan kertbe, ahol kutya van. 1x talán, de ha menekülőre kell fogni, többet nem mennek vissza.
A mi házunk a költözésünk előtt 2 évig lakatlan volt, egy csomó macska hesszelt itt a kertben, láttuk őket, míg ment a felújítás. Költözéskor hoztuk magunkkal a kutyánkat, egy közepes testű, kint-benti, keverék, aki egyébként tök macskabarát, mert nekünk is van 2 cicánk. De már ő is elég volt ahhoz, hogy pár napon belül az összes macska elhúzzon az udvarunkból. Az utcában az összes kijárós macska tudja, hol van kutya, oda nem mennek. Azok sem, akik kutyával élnek, mert van annyi eszük, hogy idegen kutyához nem mennek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!