Mit csináljak, ha a szomszéd macskái minden tönkretesznek a kertemben? Sintérrel el lehet őket vitetni?
Már a virágaimat, a bútoraimat tönkretették, a kertem tele van végtermékükkel, nagyon elegem van.
Valakivel el lehet őket vitetni, ha becsapdázom őket?
Kedves gazda letojja, hogy a telkén tartsa őket. Már szóltam neki kedvesen meg durván is, hogy elvitetem őket, de nem tudom a sintér csak kutyákat visz el, vagy macskákat is? Van egy Kangal keverék kutyám, ott meg mindig lesnem kell, nehogy elkapja valamelyiket, mert akkor persze menne a balhé.
Elegem van, hogy nem tartja tiszteletben a kertemet! Durva módszert nem akarok, de már kezd elfogyni a türelmem, mert ez vagy 10 macska, nem 1.
Ha a kutyád elkergetné a macskát akkor mégis mi az Istennyiláert nem engeded szabadon az udvaron egész napra?
Megvan a legegyszerűbb mód.
Olyat is hallottam, hogy befogták a macskákat aztán pár faluval odébb kiengedték, haza onnan már nem talál.
A sintert felejtsd el.
Tényleg nem jó megoldás az ha elfogod és elviszed jó messzire a lakhelyedtől és ott engeded szabadon:
1, mert nem teheted ezt meg (ha betudja bizonyítani a szomszéd, hogy ezt csináltad a macskájával akkor megütheted a bokád, főleg ha befogják és chipel rendelkezik)
2, mert visszatalál a macska a legtöbb esetben vagy vissza hozzák a chip miatt
Íme néhány valós regisztrált esemény:
Hasonló esetre, amikor valóban az elveszett macska tért haza, csak néhány korábbi példa van. 1978-ban Ausztráliában egy Howie nevű állat 1600 kilométert tett meg elvesztési helyétől a lakhelyéig. 1989-ben Oroszországban egy Murka nevű macska 500 kilométert utazott gazdája szüleinek lakhelyétől moszkvai otthonáig. Egy Ninja nevű amerikai állat pedig 1997-ben gazdái költözése után egy év alatt 1300 kilométert tett meg Utah államból Washington államba, a régi otthonához.
Itt a teljes cikk:
Szerintem is enged szabadjára a saját területeden a kutyát.
Előtte ha félsz a szomszéd reakciójától pld: hogy átdob a kutyádnak mérget vagy tudom is én más szemétségre képes akkor érdemes vele tisztázni, hogy zavar téged a macskája és így fogsz védekezni, hogy többet ne jöjjön át hozzád.
Hagyd hogy alázzon gyalázzon és feltörölje veled a szart is, de legalább tudattad vele, hogy a kutya most szabadon van és ha nem vigyáz a macskájára akkor magára vessen, egyébként ezt fel is veheted telefonal legalább lesz bizonyítékod, hogy te jó szomszédként szóltál és akár még a szomszéd reakcióját is felveheted az még jól jöhet ha perpatvart rendezne. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!