A macska bosszúálló?
A természetükben a mentalitásukban a vérmérsékletükben macska és macska közt is van különbség.
De ha bántották vagy ártottak neki azt ugyanúgy megjegyzi mint a kutyák. És ha az illető közelít hozzá akkor lehet visszatámad stb.
Ez persze nem bosszú csak önvédelem.
Illetve ahogy egyik előző írja öntörvényűek is.
Az jut eszembe mikor a macsek az üvegpoharat elkezdi letologatni a polcról vagy asztalról, rászólnak többször is és folytatja amíg le nem esik és szét nem törik.
Ez sem bosszú, egyszerűen nem olyan szófogadó lények mint a kutyák. (Persze vannak kivételek is.)
Bizony, ilyen direkt kakálást akkor szoktak, ha megsértődnek valamiért.
És meg szoktak sértődni...ha én elutazom, a cicc nem áll velem szóba pár napig, mikor visszajövök.
Összekevered őket valami mással
Macskája válogatja. Az enyém úgy néz ki, nem az.
Az egyik nap véletlenül ráléptem a farkán lévő szőrre (hosszú szőrű, nem a farkára), hát megijedt egy kicsit, nyávogott egyet, csekkoltam, hogy minden rendben van-e, engedte, aztán megsimiztem, szintén engedte. Egy hónapja van nálam (szóval sok lehetőség nem is volt a sértőésre), de nagyon jó a kapcsolatunk, nem érzem őt haragtartónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!