Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elvigyem az ügyeletre?

Elvigyem az ügyeletre?

Figyelt kérdés
8 hónapos kandúr cicám összebalhézott valamelyik szomszéd macsekkal. A jobb hátsó lábában volt karmolás, amelyet letisztítottam, megtakarítottam és nem tűnt vészesnek. Viszont reggelre úgy nézett ki, mintha egy nagy lyuk lenne a lábában, fel is dagadt körülötte és sárga genny folyik belőle. Tisztítani szoktam neki, lábát szépen adja, viszont jelzi amikor fáj neki. Nincs állatorvos a héten, vigyem az ügyeletre?
2021. máj. 14. 13:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hívd fel az ügyeletet, hogy bevidd-e vagy ha nem, akkor adjanak tanácsot, hogy hogyan kezelgesd neki otthon.
2021. máj. 14. 13:52
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem meg nagyon nem kene megvarni azt, amig bagyadt es rosszul lesz. Mivel ez nem csak egy kis seb, valoszinuleg normalis tisztitasra van szukseg, illetve antibiotikumra, ugyhogy en meg ma elvinnem.

Viszont otthon te magadtol ne gyogyszerezd, majd az orvos elmondja, hogy mi kell.

2021. máj. 14. 13:57
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Vidd, akkora tályog lesz a helyén, hogy ihaj. Sajnos ezek a verekedésből származó sebek el tudnak fertőződni, és tályogosodnak, már vannak jelei, hogy itt is fertőződik. Kitisztítják és adnak neki antibiotikumot meg gyulladáscsökkentőt.
2021. máj. 14. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el még ma, kérdező. Minden szempontból jobb, ha időben elkezdik kezelni, és ezzel sikerül a nagyobb bajt megelőzni. (Anyagilag is többszörös lehet a különbség.)
2021. máj. 14. 15:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én sem engedném ki, a gennyes seb hamar elfertőződik ha telemegy minden szarral. Arról nem is beszélve, hogy nyalogatnia sem kellene. Dokihoz vidd el!
2021. máj. 14. 15:25
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el! Még ma!
2021. máj. 14. 15:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
antibiotikum kene es a seb normalis fertotlenitese es annak megakadalyozasa h nyalogassa maganak.. vagy bekotni a sebet,vagy tolcser a macsekra par napra..
2021. máj. 14. 16:00
 18/19 anonim ***** válasza:
9%
A nyalogatás állítólag jót tesz, a macska azzal gyógyítja magát. Nem kellene nagyon megijedni egy ilyen esettől, sok kóbormacskát gondoztam már, azok állandóan verekednek, tele vannak sebekkel, de volt amelyiknek kutya leharapta tőből a farkát, egy nagy lyuk tátongott a helyén, mégis rendbejött kenőcsöktől, illetve antibiotikumtól. Volt amelyiknek kinyomták a fél szemét, tetrános szemkenőcs egész jól rendbehozta a sebet, persze többé nem látott azzal a szemével. Az is igaz, viszont, hogy jóval később egyszer láttam, hogy a mancsa véresen sérült, gondolom verekedett, de akkor épp nem volt nálam semmi, amivel kezelhettem volna. Másnap akartam, de nem láttam többé, gondolom elpusztult vérmérgezésben.
2021. máj. 14. 17:08
 19/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nem vártunk, elvittük az ügyeletre a kis vakarcsot. :)
2021. máj. 14. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!