Elvigyem gyerekemet ma lázsan az ügyeletre?
Ne nevetessd ki magad, az ugyelet surgos esetekre van, nem arra ha egy 6 evesnek hoemelkedese van.
Az meg legyen mar alapveto intelligencia, hogy az influenzat VIRUS okozza, nem bakterium, tehat nem kell ra antibiotikum.
Hogy miert irnak ra megis ? Mert az orvos nyaralast kap a gyogyszercegektol, azert.
Holnap vidd el orvoshoz, adj neki sok mézes teát pihenjen.
Kisfiam influenzakor is kapott antibiotikumot mert mellé arcüreggyulladáaos lett.
Ha nem megy feljebb a láza, akkor elég, ha holnap elviszed orvoshoz. A végtagjai attól is fájhatnak, hogy lázas, én biztos adnék neki lázcsillapítót, hogy jobban érezze magát.
Az antibiotikumot influenza esetén a bakteriális felülfertőződésre és/vagy a szövődmények megelőzésére adják. Divatos most az antibiotikumot meg a lázcsillapítót tiltólistára tenni, de én nem játszadoznék sem a gyerek egészségével, sem a sajátommal (ha én lennék beteg), beszedném, amit az orvos mond. Viszont olyan orvost választanék, akiben megbízom, és akiről nem gondolom azt, hogy az ingyen nyaralás miatt ír fel valamilyen gyógyszert...
Az "ebből él az orvos" idiótáknak csak úgy mellékesen mondom, hogy a gyógyszergyártásban az antibiotikum a védőoltások mellett a legkisebb buli. Nem véletlen nincs új antibiotikum, mert egyszerűen nem hozza vissza a kutatásba beletett pénzt se.
A defenzív medicina miatt írták fel (a bakteriális felülfertőződés és a félrediagnosztizálástól való félelem miatt), de már terjed a vírusra semmit nem adunk elv szerencsére. További jó rettegést és konteózást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!