Hogyan vegyem rá anyámat, hogy a nemsokára érkező két kiscicát nem csak az első hónapban, hanem mindig benn tarthassam?
Mennyi idősek, 2-3 hónaposak?
Tervezték beoltatni őket? Az oltásokra kell rávenned, hogy mennyire fontos.
Mert az oltási program legalább 2 hónap, azután meg már jön az ivartalanítás, lábadozás.
Addigra talán már ő sem akarja majd kiengedni őket.
Nem leszek népszerű, de ez van. Ha a macskákat eleve olyan feltétellel engedte megvenni/elhozni anyukád, hogy kinti macskák lesznek, akkor te beleegyeztél ebbe, ezek után felesleges anyukádnál bármilyen praktikát bevetni. Azonkívül pedig amíg otthon laksz, az a szüleid lakása. Anyukád fogja kifizetni a macskáknak az eledelt, beszerezni az almot, játékokat, fekhelyet, oltást, ivartalanítást rendezni, esetleges betegségeknél a gyógyszereket, műtétet fizetni, ha neked nincs kereseted erre. Ergó a macskákról javarészt az anyukád gondoskodik, mert a macskatartás nemcsak a simogatásból és játékból áll. Ha pedig ő úgy dönt, hogy az állatok kinti macskák lesznek, akkor azok lesznek. Ha majd lesz saját lakásod és jövedelmed, akkor úgy tartasz állatot, ahogy szeretnél, de ha anyukád nem akar benti macskákat, nem lenne fair dolog ráerőltetni, hogy tartsa el az állatokat, fizesse is minden ellátàsukat, ráadásul még a lakásba is engedje be őket, holott ő világosan kijelentette, hogy ezt nem szeretné.
Kinti környezetben is lehet biztonságosan és felelősségteljesen cicát tartani, szóval emiatt ne aggódj.
1es, 2es köszi a válaszokat!
3as! Nem kisgyerek vagyok, a témába alaposan beleástam magam. Nagyon jól tudom, hogy nem csak simogatni kell őket. A kertben pedig azért nem szeretném tartani a cicákat, mert a kerítésünk nem az igazi, és a ház előtt főút van, a kert végében pedig róka, rókacsapdával. Ráadásul elég sok a kóbor, beteg macska.
Akkor ne haragudj, de nem kellene odavinni a macskákat.
Ha nem tudtok felelősségteljesen gondoskodni róluk, akkor inkább ne is legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!