Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akinek kóborolt már el napokra...

Akinek kóborolt már el napokra olyan cicája, aki azelőtt sose, hogy viselte?

Figyelt kérdés
Másfél napja van távol, holott eddig max 2-3 órákra tűnt el. :( :( Már átsírtam a fél napot, jólesne pár reményt adó történet. :(
2021. márc. 24. 19:50
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Próbáltuk még kiskölyökkorában a hámhoz szoktatni, de egyre rosszabbul viselte. :(
2021. márc. 26. 10:55
 32/35 anonim ***** válasza:
Fokozatosan mutattátok be neki, vagy egyből rátettétek?
2021. márc. 26. 12:36
 33/35 A kérdező kommentje:

Fokozatosan, először csak a hámot tettük rá, hogy szokja kicsit. Fokozatosan egyre tovább tartottuk rajta, aztán pórázt tettünk rá, és kivittük a kertbe, egyre több időre sétáltunk vele. De valahogy azáltal, hogy megtapasztalta a "kinti világot", egyre vadabb lett a hámmal, egyre jobban szabadulni akart tőle. Persze a növekedésének megfelelően állítottunk rajta mindig, hogy ne szorítsa.

Aztán elhagytuk a hámot, és 3 éven át nem volt semmi gond. Naponta többször kiment a kertbe, a kettővel odébbi szomszédig ment általában max. Mindig bejött max 2-3 óra után.

Most lesz 3. napja, hogy eltűnt. Becsöngettünk a szomszédokhoz, kértük, nézzék meg a garázsokat... teleplakátoltuk a környéket a képével, jutalmat adtunk rá. Hívjuk folyamatosan, csörgetjük az ételét, bejártuk a környéket. Elütve nem láttuk, a köztereseknél nem jelentettek elhullott kisállatot mostanában a kerületből.

Kezdek kimerülni idegileg. :(

2021. márc. 26. 12:48
 34/35 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Esetleg még megpróbálhatjátok kitenni az almot az ajtótok elé, úgy tudom, hogy a saját alomszagukra néha visszamennek. Több ötletem nekem sincs. Viszont ha hazatér megpróbáhatnátok akár az utcára is kivinni hámmal, mert ott több az inger és talán el is felejtené, hogy hám van rajta. Mert ha bent szépen elviseli akkor nem gondolnám, hogy magával a hámmal van gond.
2021. márc. 26. 19:26
 35/35 A kérdező kommentje:
Az almos jó ötlet lenne, de mindig a kertben végzi el a dolgát. Persze van benn is almostálcája, de ritkábbnál-ritkább, hogy igénybe vegye.
2021. márc. 26. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!