Akinek kóborolt már el napokra olyan cicája, aki azelőtt sose, hogy viselte?
20as: Ha már észért nem sikerült sorban állni, legalább kérdeznél inkább, ahelyett, hogy hülyeségeket mondasz. Hol természetes az, hogy ennyi macska van a világon, és szaporodnak orrba-szájba, mert 1. kóborból sok van 2. a felelőtlen macskatartók miatt, akik kiengedik az ivaros állatot? Sokkal több macska van, mint amennyi egészséges lenne a természetben. Képzeld el, ha kevés a táplálék, akkor csökken a ragadozók száma, mert éhen pusztulnak, nem tudnak szaporodni, vagy nem tudják felnevelni a szaporulatot. De a házimacskákat etetik, tehát nem pusztulnak, de szaporodnak és vadásznak is. Szóval nem, ez nem természetes, mert a macskák aránytalanul többen vannak. Az ember is túlszaporodott amúgy, biztos hallottad már valahol, hogy túlnépesedés van. Üdv a való világban.
Másrészt azt mondtam, hogy macskabiztos kerítés, nem azt, hogy két méteres kerítés meg hogy igényes kerítés. Szövegértelmezési gond, vagy mi van? Nekünk nincs két méter a kerítésünk, nem húztunk fel külön kerítést sem a macskák miatt, egyszerűen megcsináltuk házilag, alapanyagban nem volt az egész mindenestül 30ezer forint.
"Az miert környezet pusztítás hogy mukodik a TERMÉSZETES tápláléklánc?"
Mi abban a természetes, hogy sok helyen telkenként 1-5 macska van? :D
A természetes nálunk a vadmacska, ami mindig is SOKKAL ritkábban élt ennél. A Magyarországi természet, vadvilág egyáltalán nincs felkészülve ekkora mennyiségű macskára.
Felelős gazda nem tartja úgy a macskáját, hogy menjen amerre lát...
Kérdező
Szurkolok, hogy megkerüljön a cica, remélhetőleg nem esett baja - és tanultok az esetből...
Köszönöm! Igen, mindenképpen tanultunk belőle. Vagy azáltal, hogy soha többé nem lesz macskánk (max ha építünk a kertbe egy bazinagy kifutót neki), maximum egy öreg menhelyi cica, aki senkinek se kell, és békésen elüldögél a szobában.
Ha hazajön, amit nagyon-nagyon remélünk minden percben, akkor sem fogjuk többet így kiengedni, a minimum a gps nyakörv lesz. Sajnos a kerítéseket nem tudjuk macskabiztossá tenni. 3 év alatt mindig hazajött, és maximum a két túlsó szomszéd kertjéig merészkedett.
Madarakat szerencsére sosem bántott, ellenben hetente szállította az egereket... :) Pedig kertváros, nem falu.
"arra gondoltam hogy a macska megeszi a madarat.. az bizony természetes."
Tudom hogy erre gondoltál, pontosan erre írtam, hogy a MÉRTÉK nem természetes.
"minden természetes ami magától történik az állatok között."
Pontosan!
A háziasított és mesterségesen túlszaporított állat betelepítése például nem magától történt.
Nem te szaporítottad túl, de te akarod bemagyarázni, hogy egy HÁZIÁLLAT természetes jelenség és része a helyi flórának és faunának, ami nevetséges. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!