Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akinek kóborolt már el napokra...

Akinek kóborolt már el napokra olyan cicája, aki azelőtt sose, hogy viselte?

Figyelt kérdés
Másfél napja van távol, holott eddig max 2-3 órákra tűnt el. :( :( Már átsírtam a fél napot, jólesne pár reményt adó történet. :(
2021. márc. 24. 19:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
78%

20as: Ha már észért nem sikerült sorban állni, legalább kérdeznél inkább, ahelyett, hogy hülyeségeket mondasz. Hol természetes az, hogy ennyi macska van a világon, és szaporodnak orrba-szájba, mert 1. kóborból sok van 2. a felelőtlen macskatartók miatt, akik kiengedik az ivaros állatot? Sokkal több macska van, mint amennyi egészséges lenne a természetben. Képzeld el, ha kevés a táplálék, akkor csökken a ragadozók száma, mert éhen pusztulnak, nem tudnak szaporodni, vagy nem tudják felnevelni a szaporulatot. De a házimacskákat etetik, tehát nem pusztulnak, de szaporodnak és vadásznak is. Szóval nem, ez nem természetes, mert a macskák aránytalanul többen vannak. Az ember is túlszaporodott amúgy, biztos hallottad már valahol, hogy túlnépesedés van. Üdv a való világban.

Másrészt azt mondtam, hogy macskabiztos kerítés, nem azt, hogy két méteres kerítés meg hogy igényes kerítés. Szövegértelmezési gond, vagy mi van? Nekünk nincs két méter a kerítésünk, nem húztunk fel külön kerítést sem a macskák miatt, egyszerűen megcsináltuk házilag, alapanyagban nem volt az egész mindenestül 30ezer forint.

2021. márc. 24. 23:55
 22/35 anonim ***** válasza:
16%
Es azert mert nekem van egy hazimacskam (amit befogadtam!) hol tehetek arrol hogy tulszaporitas/szaporodás van? Elitelem aki felelőtlenül tartja az állatot, es nem ivartalanitja. De ezt honnan tudhatnád hiszen “csak az eszt osztod, ahelyett hogy kerdeznel”, Másrészt, azert irtam oda hogy 2 méteres, es igenyes, hogy ne egy olyan kerítésre gondolj, amit egy ember at tud lepni, meg tele van lyukkal. Ennél jobban nem tudom hogy lehetne egy kerítés “macskabiztos”. Furi, hogy ennyire ideges lettél, hogy személyeskedésbe is belevagsz, neked nem mindegy hogy en hogy tartom a macskamat? Nem az en ivartalanitott Cirmim miatt vannak ezek a problemak. 😃 Egy faluban lakunk, szoval nem fogom a hazban tartani. Jo kis elete lenne a 4 fal között...
2021. márc. 25. 01:56
 23/35 anonim ***** válasza:
80%

"Az miert környezet pusztítás hogy mukodik a TERMÉSZETES tápláléklánc?"

Mi abban a természetes, hogy sok helyen telkenként 1-5 macska van? :D

A természetes nálunk a vadmacska, ami mindig is SOKKAL ritkábban élt ennél. A Magyarországi természet, vadvilág egyáltalán nincs felkészülve ekkora mennyiségű macskára.

Felelős gazda nem tartja úgy a macskáját, hogy menjen amerre lát...

Kérdező

Szurkolok, hogy megkerüljön a cica, remélhetőleg nem esett baja - és tanultok az esetből...

2021. márc. 25. 10:03
 24/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen, mindenképpen tanultunk belőle. Vagy azáltal, hogy soha többé nem lesz macskánk (max ha építünk a kertbe egy bazinagy kifutót neki), maximum egy öreg menhelyi cica, aki senkinek se kell, és békésen elüldögél a szobában.

Ha hazajön, amit nagyon-nagyon remélünk minden percben, akkor sem fogjuk többet így kiengedni, a minimum a gps nyakörv lesz. Sajnos a kerítéseket nem tudjuk macskabiztossá tenni. 3 év alatt mindig hazajött, és maximum a két túlsó szomszéd kertjéig merészkedett.

Madarakat szerencsére sosem bántott, ellenben hetente szállította az egereket... :) Pedig kertváros, nem falu.

2021. márc. 25. 10:10
 25/35 anonim ***** válasza:
21%
23, arra gondoltam hogy a macska megeszi a madarat.. az bizony természetes. minden természetes ami magától történik az állatok között. azt se állítjuk meg, hogy a tigris megegye a nemtommilyen veszélyeztetett állatot.. ez igy van rendjén
2021. márc. 25. 13:00
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

"arra gondoltam hogy a macska megeszi a madarat.. az bizony természetes."

Tudom hogy erre gondoltál, pontosan erre írtam, hogy a MÉRTÉK nem természetes.

"minden természetes ami magától történik az állatok között."

Pontosan!

A háziasított és mesterségesen túlszaporított állat betelepítése például nem magától történt.

2021. márc. 25. 13:07
 27/35 anonim ***** válasza:
0%
es en szaporitottam oket tul? vagy miert ram vagy mérges? 😃 mondtam hogy egy macskám van, ivartalanitott, normalisan tartott, befogadott. annyi bununk van, hogy egy kis faluban élünk, es nem zárjuk ra a haz ajtaját..
2021. márc. 25. 13:28
 28/35 anonim ***** válasza:
84%

Nem te szaporítottad túl, de te akarod bemagyarázni, hogy egy HÁZIÁLLAT természetes jelenség és része a helyi flórának és faunának, ami nevetséges. :D

2021. márc. 25. 13:30
 29/35 anonim ***** válasza:
51%
28, engedd el szerintem. Én is leálltam neki ész érvekkel magyarázni, de galambokkal sakkozni nincs értelme. :/
2021. márc. 25. 15:51
 30/35 anonim ***** válasza:
74%
Macska hámhoz szoktatás esetleg?
2021. márc. 26. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!