Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akinek kóborolt már el napokra...

Akinek kóborolt már el napokra olyan cicája, aki azelőtt sose, hogy viselte?

Figyelt kérdés
Másfél napja van távol, holott eddig max 2-3 órákra tűnt el. :( :( Már átsírtam a fél napot, jólesne pár reményt adó történet. :(
2021. márc. 24. 19:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
28%

Egyszer volt el 4 napot. Szerintem véletlenül bezárhatták valami kerti tárolóba. De semmi baja sem lett.

Ismerősünknek építkezésen zárták be véletlenül a macskáját. Az csak hetekkel később lett meg, szerencsére neki sem lett baja.

Mindkettő ivartalanított kandúr.

2021. márc. 24. 20:57
 12/35 Ismeretlen600 válasza:
17%
Ne aggódj az enyém 3 hétre ment el már azt hittük megfogta egy kutya vagy valami baj érte de aztán haza jött. Kandúr macskák szoktak ilyet csinálni főleg most tavasszal. Nem lesz semmi gond haza fog menni.
2021. márc. 24. 21:01
 13/35 anonim ***** válasza:
22%
Lehet valaki bezárta valahova, majd hazajon szerintem. Az en cicám 95%ban jelentkezik reggel vagy este kajaert, inkabb mindketto, de volt egy parszor hogy eltunt 2-3 napra. Ötletem sincs, hogy ilyenkor mi lehetett vele, mondjuk ez inkabb nyaron volt, mikor meleg volt, mindig az árnyékos helyeket kereste. Szerintem meg nincs vesz, siman hazajöhet. majd irj mi lett :)
2021. márc. 24. 21:10
 14/35 anonim ***** válasza:
77%
Mindig csodálkozom h a kijárós cicák gazdijai miért lepődnek meg ha a macskájuk egyszercsak nem megy haza? Ez teljesen "normális" az ú esetükben, hiszen 50 % esélyük van rá h nem kapja el őket egy kutya, v üti el az autó. Nem siránkozni kell hanem telken belül tartani ahogy a törvény is előírja. Ha meg nem tetszik így a dolog, akkor majd lesz másik... sajnos.
2021. márc. 24. 21:34
 15/35 A kérdező kommentje:

Valahol fel voltam készülve rá, hogy elkalandozhat, de váratlanul ért. Rengeteg módszerrel próbálkoztunk, hogy telken belül tartsuk, és az elmúlt 3 évét úgy töltötte, hogy beválni látszott a trükk, amivel óránként bejön, így nem is juthat olyan messzire. Még lüke kölyökkorában számítottam arra, hogy pórul jár, meg is fogadtam, hogy akkor többé nem lesz kijárós macskám. De annyira veszettül tépte az ajtót, annyira nem tudtam lekötni odabenn, hogy engedtem neki.

És mennyire büszke voltam rá, hogy sikerült "megnevelni", hisz 3 éven át nem volt gond. Aztán most mégis. Az biztos, hogy ha visszatér, jobban fogok figyelni rá, kerüljön, amibe kerül.

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat és történeteket!

2021. márc. 24. 21:50
 16/35 anonim ***** válasza:
39%

Igen , tűnt el kandúr cicám többször is régen. Van amelyik hazajött egy év után, van amelyik sosem. Ezért fontos az ivartalanítás, akkor nem fognak kóborkodni.

Mióta elköltöztem csak ivartalan cicáim vannak és megvannak.

Mikor pici volt az egyik is eltűnt kitettem Facebookra és plakátoltam két nap múlva meglett.

De nálunk is vendégeskedik egy hete egy kan macska pedig nem etetjük mégsem megy haza, pedig már tudjuk ki a gazdi és vissza is vittük de ő inkább itt van.....

2021. márc. 24. 21:57
 17/35 A kérdező kommentje:
Mi még kölyökkorában ivartalanítottuk, hogy ne császkáljon el! Én is posztoltam mindenhol Facebookon, a környéket is teleplakátoltuk ma.
2021. márc. 24. 22:00
 18/35 anonim ***** válasza:
14%
14, egy macskát hogy lehet benn tartani egy kertes házban? A mienk biztos nem bírná. Mindig fogjuk meg, mikor megyunk ki az ajtón? Egy hazimacskanak ez kb állatkínzás lenne. Azert mert en igy cisnalom nem kell lepontozni. :D jol van a 8 eves macskám, koszi. ;)
2021. márc. 24. 22:14
 19/35 anonim ***** válasza:
64%
Meg kell csinálni a kerítést macskabiztosra, és akkor telken belül marad. Ha valaki ennyire sem hajlandó, azt nem érdekli a macskája. Aki meg azzal villog, hogy még nem pusztult el a macskája, ott erősen hangsúlyoznám, hogy MÉG. Egyszer kell, hogy mérget egyen, vagy lelőjék légpuskával, elgázolják, széttépje egy kutya, stb. Arról nem is beszélve, hogy ha akárhová mehet felügyelet nélkül, ki tudja, milyen madarakat vadászik le, amivel pusztítod a környezeted felelőtlenül...
2021. márc. 24. 22:27
 20/35 anonim ***** válasza:
17%
mi a szar. Az miert környezet pusztítás hogy mukodik a TERMÉSZETES tápláléklánc? van baj.. a masik hogy megvan csinalva normalisan a 2 méteres kerítés, igenyes meg minden, de szerinted a macska azt nem tudja átugrani? A tetőre is fel tud mászni. Ez nem egy kutya...
2021. márc. 24. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!