Catla kérdése:
Az cicám két hete hajlandó szemes eleségen kívül mást enni;hiába teszek ki egy macskaeledelt neki, érintetlenül otthagyja. Azelőtt jó étvágyáról volt híres, most pedig, csak a szemes eleséget fogyasztja el. Szerintetek mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Lánycica, 3 éves elmúlt, és a súlya jelenleg 6 kg körül mozog.2015. dec. 31. 19:18
1/8 A kérdező kommentje:
*NEM HAJALANDÓ*
2015. dec. 31. 19:21
2/8 anonim válasza:
Nekem volt olyan cicám, aki 2 évig csak száraztápot evett, aztán újra konzervet is. Semmi baja nem lett.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Utána magától kezdett enni, vagy folyamatosan csak környékezte a tálat, majd bele is kóstolt? Vagy hirtelen csak eszébe jutott, hogy rég evett macskaeledelt?
2015. dec. 31. 19:38
4/8 anonim válasza:
Macskatápra gondolsz? Mert a macskatáp ugyanolyan macskaeledel mint a többi. Akár egész életében is eheti csak azt. Nem lesz tőle semmi baja, főleg ha jó minőségű. Az én macskám 6 éve tápot eszik. Persze megeszik mást is, ha talál az udvaron, vadászik vagy valaki ad neki egy kis maradékot, de én csak tápot veszek neki. Tökéletesen jól van.
5/8 A kérdező kommentje:
Igen,a macskatápra. Friskiest, DM-es Dein Bestest és Aldis Cat Food márkájú száraz tápot szoktunk adni neki.
2015. dec. 31. 20:00
6/8 anonim válasza:
Jajj. A másik kettőt nem ismerem, de a Friskies nagyon vacak. Nézd meg az összetevőket! Tele van gabonával, meg bizonytalan eredetű "állati származékok"-kal. Nem jó az egy ragadozó állatnak, ebben az árkategóriában tudnál neki venni sokkal egészségesebbet (Pl. Brit Premium, vagy a fresis Premiere).
Csak száraz táp etetésénél arra kell figyelni, hogy eleget igyon a cica. A macskák nem a szomjúságérzetükről híresek, könnyen előfordulhat, hogy csak száraz táp etetése mellett krónikusan kiszáradnak.
7/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére a cicusom eleget iszik, inkább már gyakran is. Ezek mellett szoktunk adni nekik Whiskast, amit úgyszintén, nagyon jó étvággyal befalnak, főleg, ha a kis szemek tejkrémmel vannak töltve. Köszönöm a választ és az információt. Megpróbálom csökkenteni a Friskiest, és keresek, kísérletezgetem, jobb minőségűbb, és összetevőjű eledelek között, nézni, egészségesebb tápot venni nekik.
2016. jan. 1. 14:16
8/8 anonim válasza:
2. vagyok: próbaképpen egyszer elétettem a konzervet és megette, mintha mi sem történt volna. Attól fogva vegyesen evett. Ők már csak ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!