Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Alap dolgok macskaetetéssel...

Alap dolgok macskaetetéssel kapcsolatban (mikor, mennyit, milyen macskaeledelt). Válaszolnátok pár kérdésemre?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy egy olyan helyre járok be táborozni, ami mögé egy lakás van kiépítve. A tulajdonosok tartanak macskát, régen 5 volt nekik, most már csak kettő... Csak azt nem érik fel ésszel, hogy etetni is kéne szerencsétlen állatokat. Gondoltam, hogy veszek nekik macskakaját, csont és bőr mindkettő, a szomszédtól kérnek kaját, minden létező emberhez odamennek kunyizni... Egyik macska felnőtt, a másik még kölyök, minimum 3 hónapos. Csak sajnos nekem nincs cicám, és nincs tapasztalatom ilyen téren...

- Milyen macskakaját érdemes nekik vennem? Van olyan, amit a kölykök nem ehetnek meg?

- Milyen időpontban érdemes nekik ételt adnom?

- Mennyi kaját, illetve vizet adjak nekik, és naponta hányszor?

Esetleg tudnék valamit tenni a cicák érdekében? Az éheztetés szerintem eléggé állatkínzás, csak úgy befogadni meg nem lehet, mert vannak gazdáik, csak khm.

2013. júl. 25. 15:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Rémesen hangzik,de egy jóltáplált cica jobban szaporodik..Ha eteted őket akkor ivartalanítani is kell mert elég gyorsan elsokasodnak.

Aki etetni szeretné azzal fogsz össze és etetés mellett egy gyors ivartalanítás.

Etetni naponta 2x legalább,szerintem ezek a cicák bárminek örülnének ahogy az írásodból kivettem.

2013. júl. 25. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:
bocsánat megint én,víz mindig legyen nekik!
2013. júl. 25. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:

teljesen mindegy mikor, hanyszor adsz enni. barmikor kitehetsz etelt es folyadekot (lehethogy csak akkor eszik meg, mikor nincs ott senki, amugy nem mernek kozelbe jonni). Maradek etelt is lehet, pl. szikkadt kenyeret/kiflit tejbe aztatva. probalkozhatsz mas konyhai maradekkal is, lehethogy megeszik azt is, az elhanyagolt cicak igenytelenek.

ha macskaeledelt akarsz venni, probalj eloszor kisseb csomagolasut, olcsobbat, olyat amit kiscicaknak szantak (ezt a nagy is biztosan megeszi, de ha felnottetnek valot veszel, azt a kicsi nem biztos hogy megtudja enni)

mivel ki vannak ehezve, egyszerre csak kis mennyiseget adjal,(nehogy tulegyek magukat hirtelen, mert nincsenek hozzaszokva) inkabb tobbszor, naponta 3x kb. legyen mindig viz a taljukban, igen meleg napok jonnek most!

van hova bujniuk a cicusoknak? az enyemek szeretik a kartondobozokat.

nagyon orulok neki hogy gondoskodsz roluk, en is ezt tennem! szia

2013. júl. 25. 15:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Válaszolva a kérdésre, nincs nagyon hová bújniuk. Ki vannak csukva az udvarra, tulajok otthon sincsenek, a bokor jelentett nekik némi takarást.

Közben mire cselekedhettem volna, megoldódott a probléma. Az egyik táborozó családból elvitték a macskákat, miután behozták a gyerekeket, és mivel van kapcsolat az előző "gazdikkal", amint hazaérnek, megbeszélik azért (racionálisan persze), hogy tényleg kell-e nekik az a 2 macska, ha csak éheztetni bírják... Már a szomszédoknak is szemet szúrt, hogy mindig előttük nyávognak, mert a lakhelyükön egy kis víz vagy kaja nem sok, annyi sincs kikészítve... Remélhetőleg most jó helyen vannak. :)

2013. júl. 26. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!