A Maru nevű macska ( a híres japán macska) miért csinál úgy állandóan a farkával, mintha ideges lenne?
Fogalmam sincs. De a videóit szeretem :)
Az én macskáim nem csak akkor csapkodnak a farkukkal ha idegesek.
Haha!
utolsó, azt hittem választ kapok a kérdésemre.:)
De azért aranyosak a képek.
Egyébként máig nem sikerült rájönnöm, miért csinálja ezt. Pedig egy nyugis, békés cica, a "legagresszívabb" megnyilvánulása is az volt, amikor el akarták venni tőle a játékát, ő meg nem hagyta.
Mert valójában érzi hogy nem a saját ösztöneinek parancsára csinálja a bohóckodásait, hanem azért hogy szórakoztassa az embereket. Az ősi ösztönei nem azt sugalmaznák neki hogy ezeket a dolgokat csinálja.
Több macskám is volt amelyik csak a ház lakóinak kedvéért csinált valami érdekességet és az is mozgatta a farkát. Vagyis látszott rajt hogy egy kissé nyűgből csinálta de azért mégis csinálta hogy hadd szórakozzunk rajt.
Például ez a macska is csak azért tűr mert érzi hogy örömet okoz a babának:
https://www.youtube.com/watch?v=C-UKbDMfnuI
Az igazi ösztönei szerint felmenne egy magas helyre a baba elől ahol nem kispárnának van használva.
köszönöm, ebben a válaszban tényleg van valami!
Egy a babás videó pedig szörnyű, ez már már állatkínzás. Felelőtlen szülők, egy élő állat nem játék, másrészt, a macska bármikor nagyon is jogosan elunhatja, és alaposan megkarmolhatja/haraphatja a gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!