Hahoo anya szerint tályoga volt a cicámnak! Mit csináljak?
Ma mikor leültem simogatni észre vettem hogy egy kb. 2 cm átmérőjű lyuk volt a jobb mellső lába alatt. Anya szerint egy kifakadt tályog, nem vettem észre rajta semmit,hogy piszkálná vagy viszket neki, állatorvoshoz nem tudom vinni, és nem tudom mi a teendő ilyenkor.
Olvastam másoknál korábban hogy a betadinos kötés segít, nem hagyta hogy levágjam neki a gennyes szőrt onnan, de nem is mertem nagyon piszkálni. A lyuk melletti szőrtelen részre tettem egy kis betadinos krémet, de nem tudom hogy a sebbe szabad mennie, meg hogyan kötözzem ha nem férek hozzá, nagyon fontos lenne!! Normális ha ennyire túl aggódom? milyen mély lehet az a lyuk rajta ha magától kifakadt a tályog?
Egyaltalan nem aggodjatok tul, sot, felelotlenseg amit csinaltok.
Gondolom anyad nem allatorvos, tehat vigyetek el a macskat orvoshoz, konyorgom. Azt a sebet ki kene szakszeruen tisztitani, bekotozni, lehet ossze is kene varrni, ha mely...stb. Ha elfertozodik es a macska vermergezesben meghal, akkor az nem lesz vicces.
"állatorvoshoz nem tudom vinni"
És ennek mégis mi a fene az oka, hogy nem tudod elvinni?
Ha mély a seb esélyes,hogy tisztítás után kötözésre kell hordani, amíg nem gyógyul be eléggé,hogy ne kerüljön bele kosz.
Ha állatot tartasz muszáj orvoshoz vinni néha...
Végül is nem szükséges orvoshoz vinni, csak hát nem túl szép halál egy cicusnak se egy fertőzésbe nagy fájdalmakkal belehalni....
Irány a doki, majd ő kistisztíja a sebet és azt is megmondja hogy kell kezelni.
Hogy ne rohadjon le a lába, és ne kapjon esetleg vérmérgezést, el kellene vinni mégiscsak állatorvoshoz, aki megfelelően kitakarítja, ki fertőtleníti neki, illetve lehet, hogy gyógyszert is kell kapnia.
Szóval igenis, vidd el orvoshoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!