Minden kiscica ilyen rossz fiatal korában? Hogy lehet ezt eltűrni?
Soha nem volt még kiscicánk, mindig is kutyásak voltunk. Most mégis úgy döntöttünk, hogy befogadunk egyet. Vettem neki mindent, megszámlálhatatlan játékot, qrva drága kaparófát, zárt macska wct, szóval tényleg mindenből a legjobbat legdrágábbat.
Mégis kezd elmenni a kedvünk tőle, mert egyszerűen elviselhetetlen. Most 12 hetes kereken. Mindenhova felugrál, mindent lever, mindennel játszik. Megsimogatni nem lehet, mert a kezünkkel is csak játszik, tele vagyunk karmolás&harapás nyomokkal. Tönkreteszi a nagyon drága ruháimat amiben megyek dolgozni, mert mániája felcsimpaszkodni, már a combom is tiszta sebes emiatt. Játékaival nem igazán játszik, inkább azzal amivel nem szabad.
Vettem macskamentát hátha van rá valami hatás, de nincs.
Éjjelente nem alszunk, mert bent a szobában randalírozna, képes az ágy belsejébe bebújni... De ha meg kizárjuk nyávog, most új szokása hogy ugrál is az ajtóra meg karmolgatja, mintha szét akarná verni..
Úgy irigylem azokat a macskásokat akik meg tudják szeretgetni vagy kicsit nyugodtabb macskájuk van. Tervben van az ivartalanítás nyilván, de nem tudom mennyi a garancia rá, hogy utána lenyugszik. A párom inkább azt tervezgeti hogy megszabadulunk tőle... Nevelni sem lehet, mert semmire nem reagál. Már nekem is kezd elmenni a kedvem ettől az egész macskás dologtól... Kinti cicának nem tudjuk tartani.
Valami tipp vagy tapasztalat?
Hű. Hát ne pont ennyi "előképzettség" után vágjatok majd bele a gyerekezésbe azzal a képpel a fejetekben, hogy olyan cukin alszanak a mózesben, különben az is megy majd a lelencbe vagy a vaterára a 300 ezres babakocsival együtt, óriási értetlenkedések és hüledezések közepette.
A macskák kicsinek dilisek. Az összes. Hogy melyik mikorra növi ki, változó. Van, aki már félévesen komolyabb ha eleget jstszotok vele esténként, és van, aki még másfél évesen is lesből támad bokára, takaró alól kilógó lábfejre, lengedező függönyre, stb.
A nagyon magazin-életet élő embereknek - szerintem - nem való kölyökmacska, csak ha magazinkertjük meg cicaszitterük is van hozzá.
A macskaf.sságokra fel kell készülni - mármint arra, hogy LESZNEK, borítékolhatóan.
Hogy éppenséggel mit dob a gép adott egyednél, azt nem tudhatjuk előre. Ilyen szeleburdiaknál hasznos, ha ketten vannak - tapasztalataim alapján - és ha a másik is dilis, akkor nem téged tekint játszótársnak, játék-zsákmánynak,kaparóbútornak.
Ha nagyon nem álltok készen a cica-dilikre meg az ezeken való sírva röhögésekre, akkor jobb neki, ha olyan gazdinál élhet, ahol valóban otthonra találhat, elfogadják őt.
Úgy néz ki, pont kifogtál egy hiperaktív kiscicát. Általában a házimacskák, sziámi cicák ilyenek. Nekünk perzsa van, ő teljesen az ellentéte, egész nap csak fekszik, nézelődik. A játékok is maximum 1-2 percre kötik le, hamar ráun, inkább visszafekszik dögleni :)
Két módszert tudok, ami hatásos lehet. Ha valami rosszat csinál, felugrik az asztalra, fújtatni kell rá, ahogy egy felnőtt macska tenné. (Véletlenül nem túl hamar választották le az anyjáról? Az is okozhat ilyen kellemetlenségeket, az anyjának kellene megtanítani helyesen játszani).
A másik módszer, hogy vízzel lespriccoljátok. Elég, ha egy kézi virágpermetezőt befogtok erre a célra. Ha látjátok, hogy megsértődik, nem kell vele foglalkozni, rá kell hagyni. Lehet, hogy egy napig kerülni fog utána benneteket, de lassan majd megenyhül.
Próbáljatok meg ne ujjal közelíteni hozzá, nehogy utána kapjon játékból. Ha mégis megtenné, lehet rá fújtatni, illetve picit rácsapni a fejére. Idővel majd le fog nyugodni, kitartást hozzá! :)
Az, hogy mindenből a legdrágábbat vettem, abból arra akartam utalni, hogy tényleg nagyon fel akartam készülni, hogy mindene meglegyen, és tényleg mintha a saját gyerekemnek venném tehát annyira imádtam mikor idekerült, hogy mint egy szülő, mindenből a legjobbat akartam neki. De ezekre a helyzetekre nem igazán készültem fel.
Egyébként a fajtája valami keverék, a bundája mintázatából egyszerű házi macska lehet. 7 és fél hetesen lett elválasztva a kis társaitól és az anyjától.
Amúgy köszönöm a válaszokat, a páromnak is megmutattam (ő kicsit nehezebben viseli el ezt a diliházat ami itt kialakult). Van egy kutyánk is, csak ő meg olyan kis nyugodt, hogy macska hiába játszana vele, nem tud :D és hamar meg is unja hogy őt nyavarja.
12 hetes, egészen egyszerűen túl hamar lett elválasztva. 12 hetes kor előtt nem lenne ajánlott, hogy elhagyja az almot, többek között emiatt is, mert amivel most gond van, azt neki otthon kellett volna megtanulni a többi kismacskától és az anyjuktól, hogy hogy kell játszani, mi az, ami még belefér. Most nehéz dolga van, mert ez kimaradt. Tudom, hogy a kismacskákat hamarabb tovább passzolják többnyire (bár sokszor nem, hiába kezdik hamar hirdetni őket, mert dömping van és alig lehet tőlük megszabadulni) de aki felelősen adja oda (esetleg tenyésztőként el) az kivárja ezt a kort. Arra mindenképp ügyeljetek, hogy ne durván szüntessétek be a játékot, ha odacsaptok neki ekkora, odavágjátok stb. azt szerencsétlen úgy fogja értékelni, hogy tényleg így kell ezt csinálni, mehet a durva játék...
Beszélsz angolul? Ha igen, ez egy nagyon jó leírás arról, hogyan lehet elejét venni az ilyen játéknak:
Ha nem beszélsz elég jól, akkor amint időm engedi lefordítom (a lényeges pontokat legalább) de most csak ilyen nyúlfarknyi hozzászólásra futotta.
Igen, a macskák ebben a korban ilyenek. Nem lehet velük tartani az iramot, fel van nyomva nekik a duracell :D El kell viselni, le lehet szoktatni róla, ha finoman fejbe koppintod vagy rászólsz. De majd ahogy nő, egyre lustább lesz.
Most még sokat kell vele játszni, az lefárasztja valamennyire.
Nyugi, le fog nyugodni. Nagyjabol 1 eves koruk korul altalaban ellustulnak, ebben az ivartalanitas is sokat segit, mert nem fogjak hajtani a hormonok. Az en cicam kb fel eves koraban lett nyugodtabb, es 1 eves kora utan pedig az a tipikus lusta macska lett, aki kb 18 orat alszik egy nap :D Az teny, hogy nehez volt nagyon fel eves koraig, sokszor nem aludtunk, hajnali 6kor volt az ebreszto, hetvegen is, de engem nem zavart, faradt voltam,de tudtam mit vallalok. Gondoljatok at, ha ez nektek nem megy, akkor inkabb keressetek neki uj gazdat.
Ja es macskat nem lehet ugy nevelni, mint egy kutyat, arra ne szamitsatok, hogy barmit is meg tudtok neki tanitai. En is csak sok eves kuzdelem aran annyit tudtam elerni a macskamnal, hogy a jelenletemben nem maszik fel az asztalra, de ennyi. Ha nem vagyok ott, akkor felugrik rogton, ezert inkabb zarom is a konyhaajtot, es problema megoldva.
A macska nem falkaállat, mint a kutya, szóval ő azt nem tudja értelmezni, hogy a gazdi (=falkavezér) a főnök.
De rászoktatni dolgokra lehet.
Én kb 2 hete hoztam haza egy 4,5 hónapos cicát a 2 évesem mellé.
Idegesítő, agyatlan ő is. Ráadásul morog is ha nem ő van a középpontban.
Nagyon régen volt kismacskám, nem emlékeztem rá hogy ennyire rossz. Nem is értem sokan miért kicsit akarnak befogadni, nem nagyobbat.
A másik cicámat 6-7 hónaposan hoztam haza, komolyabb volt.
Remélem a kicsi is kinövi hamar ezt a viselkedést.
Minden kiscica rossz!!! MINDEN.
A kisgyerek az leül a kanapém és elvan magában? Nem.
Majd olyan 4-5 hónapos korában nyugszik és egy ivartalanítás sem árt.
Az én macskám kiskorában maga volt a kis sátánka. Ivartalanítottuk, elmúlt olyan 6 hónapos és fokozatosan nyugodott. Ma már játékra nem bírom rávenni, mert lusta lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!