Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyik macska fajta illene a...

Melyik macska fajta illene a személyiségemhez?

Figyelt kérdés
Jelenleg próbálok rájönni, melyik macska fajta passzolna hozzám. Imádom a macskákat és hamarosan szeretnék egyet venni. Menhelyről meg ilyen ingyen cica csoportokból nem szeretnék hozni egyéb okok miatt, remélem ezért nem köveztek meg. Olyan cica kellene ami szereti ha az ember ölelgeti, simogatja, meg olyan nyugis, néha persze játékos de nem durván. Én leginkább itthon ülős típus vagyok és sok időt töltenék vele. Fizetnék érte bármennyit az ára nem számítana, mellé persze tudom kellenek majd az alpavető felszererlések is, de nem probléma. Melyik ajánlott benti tartásra a fiú vagy lány, ez számít valamit amúgy? Ha esetleg ilyen kiállításon vennék ott lehet szobatiszta macskát találni? Vagy hol ajánlott macsakát venni ahol elmondják a macska múltját is? Milyen macska fajtát ajánlotok nekem?

2020. okt. 26. 22:47
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
31..miért is? sokan szoktak venni egy adott macskát emiatt nem hiszem hogy rossz gazdik meg mentális bajuk van a kommentetből itélve? miért jár ide ennyi rossz akaró? miért baj az ha valakit egy adott fajta érdekel mondjuk, amiről régóta álmodozik? Csak most segítséget kér a választásban? Áruljátok már el nekem...
2020. okt. 27. 09:39
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Perzsa, nagyon nyugis, kedves fajta. Imád ölben lenni.
2020. okt. 27. 09:57
 33/42 anonim ***** válasza:
86%

Mert itt mindenki nagy állatvédő (vagyis próbál az lenni). Nem kell velük foglalkozni. Ha te fajtatisztát szeretnél, nyugodtan vegyél, de jó helyről, ne szaporítótól, a jövőben pedig lehet még mentett cicád ha úgy hozza az élet. És ezt úgy mondom, hogy egy fajtatiszta és 2 mentett macskával élek együtt.

Illetve még annyi, hogy nagyon nagyon ritkán lehet menhelyen fajtatiszta cicát találni, amelyik hasonlít egy fajtára is csak jellegű lehet, nem mondhatja rájuk senki, hogy fajtatiszta. Az a maradék 0,0000001% pedig a felelőtlen gazdák miatt van, akik ahelyett, hogy a tenyésztőnek szólnának, lepasszoljak egy menhelyre a tk-s cicajukat. De ott tud róla a tenyésztő és felveszi a kapcsolatot azzal a gazdival, akihez kerül.

Nézegesd a fajtákat, keress fel minél több tenyésztőt, érdeklődj, és válaszd a legszimpatikusabbat :)

2020. okt. 27. 10:00
 34/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

IGEN sajnos feltűnt hogy itt sokan "éllatvédők"...nem is értem őket, ha nem tudnak akérdésre értelmesen válaszolni akkor minek teszik? ettől nagyobbnak érzik magukat?

2020. okt. 27. 10:04
 35/42 anonim ***** válasza:
25%

Egyébként, köztes megoldásnak,a fajtatisztából kevert macskákat is ajánlom.

Sajnos a legjobb tenyésztőknél is előjöhetnek genetikai betegségek, de a genetikai betegség recesszív öröklődési metódusa miatt az első eltérő génkészletből való keveredésnél megszűnnek a problémák.

2020. okt. 27. 11:14
 36/42 anonim ***** válasza:
65%

utolsó:

én még nem láttam fajtatiszta macskát keverni mással, meg annál nagyobb hülyeséget nem is tudok elképzelni.

egy jó tenyésztő szűri az állatait, nyomon követi a kicsiket, és akinél felmerül bármilyen genetikai dolog, ivartalanítja.

kérdező:

azt hiszik megválthatják a világot ha bűntudatot keltenek benned, hogy csak azért is fogadj örökbe.

2020. okt. 27. 11:25
 37/42 A kérdező kommentje:

36.os pont ezért akarok jó tenyésztőnél venni.

Bűntudatot nem keltenek bennem, de ha ezthiszik akkor had koppanjanak, mert névtelenül úgyis megtalál valaki és emiatt nem lesz rosszabb a kedvem :D...nem ő tőle fog a döntésem függni úgysem..

2020. okt. 27. 11:30
 38/42 anonim ***** válasza:
39%

36 miért hülyeség?

Ott lesznek a fajta tulajdonságai, egy egészséges génkészlettel.

A fajtisztáknál még a jól megszűrt almoknál is előfordulhatnak a fajta betegségek, nem hiába mondják, hogy figyelni kell hogy előjön e valami.

Pont a recesszív öröklődési metódus miatt teljesen kiszűrni nem lehet.

2020. okt. 27. 11:51
 39/42 anonim ***** válasza:
53%

Ha már kevered, nem lesznek ott a fajta tulajdonságai, csak bizonyos mennyiségben (külsőleg se fogja mind a fajtatisztáét örökölni, meg belsőleg se). Lényegében elveszti a fajtatiszta az értelmét, amiért évekig küzdöttek, dolgoztak a tenyésztők. A genkeszlet meg javítható új, jó vérvonallal is. Van több olyan fajta is, ahol többet ártott az új fajta belevonása, mint használt.

Illetve ugyanolyan lutri lesz a macska is, mint egy házicica.

A fajtáknál legalább ismerik a hajlamokat, mire érzékeny a fajta, és erre jó helyen odafigyelnek. Ha régóta tenyészt a tenyésztő, akkor meg ismeri melyik vérvonala milyen, a rosszakat már rég kivonta. Persze, előfordulhat, hogy ezen kívül is előjön 1-2 betegség, de ott a tenyésztő garanciát vállal, vagy támogatja a gazdit, nem hagyja magára őket.

2020. okt. 27. 12:34
 40/42 anonim ***** válasza:
12%
Én már két macskát szereztem be így keverve, elég jól adják vissza a fajtatulajdonságokat, bár annyira nem vagyok érzékeny a pontosságra.
2020. okt. 27. 12:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!