Melyik macska fajta illene a személyiségemhez?
Az én Maine Coonom nagyon agresszív és nem szereti ha simogatják, mert rögtön karmol és harap. Persze nem kölyökkora óta nevelem, nem tudom, hogy az előző gazdája mit tett vele, amiért ilyen lett :(
Én majd egy szibériai vagy norvég erdei macskát szeretnék a későbbiekben.
Ha fontos, hogy milyen a macska személyisége, akkor én nagyon ajánlanám, hogy gondold át, hogy mentett cicát fogadj örökbe.
Akik ideiglenes gazdiknál eltöltenek pár hetet, azokról lényegében pontos személyiség-leírást lehet kapni, és sokkal kevésbé érhetnek meglepetések.
13: akkor valószínűleg szaporítótól vetted, nem tenyésztőtől.
Nekem sziamim van. Árnyék ként követ, nagyon szeret, bújós cica. Kistermetű. Beszédes fajta, ami azt jelenti hogy sokat nyávog, makog. Elsőre fura lehet, hiszen a legtöbb macska csak akkor nyávog ha baj van, de ez a fajta így kommunikál, mindenhez megjegyzést fűz :D
Kedves Kérdező!
A nem kérdése szerintem a személyiséget nem befolyásolja náluk, a kandúrok nagyobbra nőnek, markánsabbak, a lányok csajosabbak. Más különbséget én nem vettem észre.
Kiállítás jövő tavaszig tuti nem lesz, az ideieket lefújták. Én ott pl nem vennék macskát. Szerinted kik viszik ki eladni oda? Akik nem találtak neki gazdát eddig, és gyorsan kell valaki, aki kimegy reggel, beszélnek 1 órát, adja a lóvét, írja a szerződést, este meg viszi is. Sose láttam még megbízható, jó tenyésztőt ott macskát eladni.
Rengeteg tenyésztő van fent Facebookon (van oldaluk is), vannak olyan csoportok, ahol csak ők hirdethetnek (de ugye itt is benne van, hogy akiknél várólista van, nem hirdetnek).
Egy jó helyről kizárt a fajtára jellemző betegség, mert tesztelik a tenyésztők a felmenőket. Persze nem lehet mindent kizárni ezzel sem, előfordulhatnak gondok, de ha nagyon komoly, egy jó tenyésztő segít, esetleg garanciát is vállal (ha elpusztul, ad ingyen másik kölyköt). Egyik barátnőm járt így, meghalt váratlanul a kiscicája, se boncolás, se semmi, a tenyésztő mégis adott nekik ingyen másik cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!