Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyik macska fajta illene a...

Melyik macska fajta illene a személyiségemhez?

Figyelt kérdés
Jelenleg próbálok rájönni, melyik macska fajta passzolna hozzám. Imádom a macskákat és hamarosan szeretnék egyet venni. Menhelyről meg ilyen ingyen cica csoportokból nem szeretnék hozni egyéb okok miatt, remélem ezért nem köveztek meg. Olyan cica kellene ami szereti ha az ember ölelgeti, simogatja, meg olyan nyugis, néha persze játékos de nem durván. Én leginkább itthon ülős típus vagyok és sok időt töltenék vele. Fizetnék érte bármennyit az ára nem számítana, mellé persze tudom kellenek majd az alpavető felszererlések is, de nem probléma. Melyik ajánlott benti tartásra a fiú vagy lány, ez számít valamit amúgy? Ha esetleg ilyen kiállításon vennék ott lehet szobatiszta macskát találni? Vagy hol ajánlott macsakát venni ahol elmondják a macska múltját is? Milyen macska fajtát ajánlotok nekem?

2020. okt. 26. 22:47
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:
56%

Az én Maine Coonom nagyon agresszív és nem szereti ha simogatják, mert rögtön karmol és harap. Persze nem kölyökkora óta nevelem, nem tudom, hogy az előző gazdája mit tett vele, amiért ilyen lett :(

Én majd egy szibériai vagy norvég erdei macskát szeretnék a későbbiekben.

2020. okt. 27. 07:02
 22/42 anonim ***** válasza:
5%
Az osszes macska ugyanolyan.
2020. okt. 27. 07:09
 23/42 anonim ***** válasza:
56%

Ha fontos, hogy milyen a macska személyisége, akkor én nagyon ajánlanám, hogy gondold át, hogy mentett cicát fogadj örökbe.

Akik ideiglenes gazdiknál eltöltenek pár hetet, azokról lényegében pontos személyiség-leírást lehet kapni, és sokkal kevésbé érhetnek meglepetések.

2020. okt. 27. 07:19
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

13: akkor valószínűleg szaporítótól vetted, nem tenyésztőtől.

Nekem sziamim van. Árnyék ként követ, nagyon szeret, bújós cica. Kistermetű. Beszédes fajta, ami azt jelenti hogy sokat nyávog, makog. Elsőre fura lehet, hiszen a legtöbb macska csak akkor nyávog ha baj van, de ez a fajta így kommunikál, mindenhez megjegyzést fűz :D

2020. okt. 27. 07:34
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A nem kérdése szerintem a személyiséget nem befolyásolja náluk, a kandúrok nagyobbra nőnek, markánsabbak, a lányok csajosabbak. Más különbséget én nem vettem észre.

Kiállítás jövő tavaszig tuti nem lesz, az ideieket lefújták. Én ott pl nem vennék macskát. Szerinted kik viszik ki eladni oda? Akik nem találtak neki gazdát eddig, és gyorsan kell valaki, aki kimegy reggel, beszélnek 1 órát, adja a lóvét, írja a szerződést, este meg viszi is. Sose láttam még megbízható, jó tenyésztőt ott macskát eladni.

Rengeteg tenyésztő van fent Facebookon (van oldaluk is), vannak olyan csoportok, ahol csak ők hirdethetnek (de ugye itt is benne van, hogy akiknél várólista van, nem hirdetnek).

Egy jó helyről kizárt a fajtára jellemző betegség, mert tesztelik a tenyésztők a felmenőket. Persze nem lehet mindent kizárni ezzel sem, előfordulhatnak gondok, de ha nagyon komoly, egy jó tenyésztő segít, esetleg garanciát is vállal (ha elpusztul, ad ingyen másik kölyköt). Egyik barátnőm járt így, meghalt váratlanul a kiscicája, se boncolás, se semmi, a tenyésztő mégis adott nekik ingyen másik cicát.

2020. okt. 27. 07:54
 26/42 anonim ***** válasza:
Szerintem elsősorban nézd meg külsőleg a cicákat. Jó lehet a brit kék, szfinx, maine coon, orosz kék, lykoi, munchkin, persza, thai, sziámi, orientális, abesszin, stb.. a hibridek és a bengáli elég öntörvényűek általában, de nekem volt kenyérre kenhető bengálim is már. :) De külsőleg mind más és más, nem tudom melyik fajta a szimpatikusabb.😊
2020. okt. 27. 08:02
 27/42 anonim ***** válasza:
2020. okt. 27. 09:10
 28/42 anonim ***** válasza:
17%
Ilyen mentalitással kizárólag plüss macska való neked!
2020. okt. 27. 09:26
 29/42 Raven :) válasza:
51%
Muszáj fajmacska legyen? :D Nagyon sok cica van a menhelyen, akik gazdira várnak. Ott is vannak nagyon szép macskák, talán még fajmacskák is vannak. Én egy maine coon keveréket és egy sziámi keveréket hoztam menhelyről, mindketten nagyon kedvesek és puszilósak (a sziámi viszont eléggé hiperaktív). Én is inkább a maine coont javasolnám, ha mindenképp fajmacskát szeretnél. De annyit mondok, hogy a legtöbb cica személyisége attól függ, hogy hogyan nevelik. :)
2020. okt. 27. 09:32
 30/42 A kérdező kommentje:
29..elnézést a helyesírásomért de emiatt miért kell már egy analfabéta macska? mivel bántottalak téged? Te sose hibázol helyesírásban? Látom veled ellentétben mindenki nagyon segítőkész volt, gratula neked, hogy csak a heylesírásom szúrt neked szemet...istenem ez a gyakori amúgy is nem nyelvtanóra...
2020. okt. 27. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!