Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudom a macskámat rákénys...

Hogy tudom a macskámat rákényszeríteni hogy több vizet igyon?

Figyelt kérdés
4-5 óránként kap friss vizet, az edénynek semmi szaga de egyszerűen nem hajlandó inni, vagy ha igen akkor is csak pár cseppet lefetyel belőle. Fecskendővel itatni esélytelen lenne, nem túl béketűrő.

2020. szept. 1. 21:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
16%

7-es. Azzal egyet értek hogy nem kell a cicába erőszakkal belenyomni, viszont a macskák nem tudnak félrenyelni. Ezt az állatorvos mondta, amikor ajánlotta a gyógyszeradagolót. Egészen más a nyelőcsövük mint az emberé.

A mi cicánk sem hajlandó a friss vízből inni amit odarakok elé, kint issza a kutyák vizét, ami kicsit állottabb. De a szabadban lévő állott víz nem ugyanolyan, mint amit a lakásban a műanyag tálban felejtesz és az sem mindegy milyen edényben van.

2020. szept. 2. 07:01
 22/30 anonim válasza:
30%

Latom nehany macska zokon vette a 12-es hozzaszolasomat. Pedig nem teljesen trolkodasnak szantam :)) Legtobbszor ugy lattam macskat inni, hogy belemartja a mancsat a vizbe es lenyalogatja, vagy pedig folyt csopogott ra valahonnan a viz, es ugy nyalogatta magarol.

Ez alapjan gondoltam, hogy a legjobb lenne, elkapni a nyavajast, nyakon onteni, es meg van oldva az ivaszat. :)))

2020. szept. 2. 07:09
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

A mi cicánk sem ivott sokat, alutasakosat kapott enni. A táljából egyáltalán nem ivott, ha szomjas volt, akkor felmászott a mosódkagylóhoz és meg kellett neki nyitni a csapot, onnan ivott. :) Hagyd békén szerintem, tudják ők, hogy miből mennyi kell nekik. Ha szomjas lesz, akkor inni fog.

26N

2020. szept. 2. 07:35
 24/30 anonim ***** válasza:
93%

de kérdező, mégis miért akarnád kényszeríteni? Szerinted szomjan fog halni, miközben ott van előtte a víz??

Ha aggódsz amiatt, hogy szerinted túl kevés folyadékot fogyaszt, akkor vidd állatorvoshoz, de házi praktikákkal indokolatlanul ne kényszerítsd semmire. Mindkettőtöknek jobb lesz úgy.

2020. szept. 2. 08:17
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd békén! Ő sokkal jobban tudja, hogy mennyi folyadékra van szüksége, mint te. Hacsak nem beteg, nem kell erőltetni.
2020. szept. 2. 08:32
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb cica a kicsit állottabb vizet issza csak meg, ne cserélgesd neki 4-5 óránként! Egyébként pedig a macskánál normális, ha nem iszik sokat.
2020. szept. 2. 08:36
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Legyen kint neki mindig víz,ennyi a lényeg.

Hidd el,nem fog szomjanhalni. Iszik,csak nem látod maximum egyrészt,másrészt a macskáknak kevesebb víz kell .

Szivesebben isznak,ha nem a kajájuk mellett van a víz egyébként,de ha odarakod,akkor is inni fog ha szomjas .

Az ivókút teljesen felesleges és ha nem cseréled eleget a szűrőt szépen szaporodnak benne a kórokozók .

2020. szept. 2. 08:40
 28/30 anonim ***** válasza:
74%

Én a nedves tára szoktam egy kis vizet önteni. Ez mindig azonnal elfogy. A húst sokszor otthagyja, de a szaftot így felvizezve is eltünteti.

Ezen kívül is tettem neki vizet. Ihat, ha akar, néha látjuk is , hogy lefetyel.

2020. szept. 2. 09:56
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Másabb ízt adnak az anyagok.

Nekem a kőmozsár vált be, mint itatótál. Állandóan pancsolt, tologatta. Persze hajnalban.. A műanyagból nem fogyott a víz csak játékra.

Üveg talból nem iszik, mert nem látja a vízszintet és állandóan beszippantja.

A kerámia bögrémből nagyon szeret inni, kb. nekem nem jut csak ha azonnal megiszom, amit behozok!

Nálunk fontos, hogy akkora legyen a tál, hogy a bajszok ne érjék a szélét, mert érzékenyek.

Biztos finnyás vagy valahonnan lopja a vizet, nem kell aggódni! A cicahusi felvizezése jó ötlet meleg napokon!

2020. szept. 3. 18:10
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha alutasakos vagy konzerves étellel eteted nem is fog nagyon inni.Azok 90%-a víz, főleg ha valami szupermarket márka, vagy kitekat/whiskas

/friskies cuccos.

Tulajdonképpen azzal csak itatod szinte.

Ha száraztáppal, nyers hússal eteted szem látomást többet iszik, mert nem visz be evés címszóval annyi folyadékot ami elég neki.

De az is lehet, hogy iszik is ő eleget, csak nem előtted. Az enyém a fürdőszoba csapjait nyalogaták vagy nyitják meg ha szomjasak.csak onnan tudom, hogy ittak hogy vissza kell mindent zárogatnom folyton

2020. szept. 4. 03:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!