Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudom a macskámat rákénys...

Hogy tudom a macskámat rákényszeríteni hogy több vizet igyon?

Figyelt kérdés
4-5 óránként kap friss vizet, az edénynek semmi szaga de egyszerűen nem hajlandó inni, vagy ha igen akkor is csak pár cseppet lefetyel belőle. Fecskendővel itatni esélytelen lenne, nem túl béketűrő.

2020. szept. 1. 21:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Naponta többször adok friss vizet: a kisebb láthatóan sokat iszik, vagyis megfelelő mennyisegben, míg a nagy a nedves táppal veszi fel nagyrészt a nedvességet, szerintem éjszaka iszik.

Kerámia tálat használunk, fém nem jó.

Húgom cicája bögrés.

Van ivókút, de hogy egész nap menjen? Na nem... Kaptuk.

2020. szept. 1. 22:46
 12/30 anonim ***** válasza:
95%

Nem mindegy, milyen anyagú, milyen színű a tál. Nem mindegy, milyen közel van a kajához, alomhoz. Nem mindegy, milyen magas a fala, vagy milyen széles a tál.

A lakás több pontjára tegyél ki a fentiek alapján különböző tálakat, az egyik be fog neki jönni.

Nálunk pl az egyik cica csak a fürdőben a wc mellé tett tálból hajlandó inni. Ha véletlen becsukjuk a fürdőajtót, inkább nem iszik. :) És erre csak véletlen jöttünk rá, kvázi poénból raktam be oda a tálat, miután vettünk újabbakat, másabbakat, és minden szabad sarokba került egy. A fürdőbe előtte nem jártak be, de nem akartam elrakni egy teljesen jó tálat, szóval leraktam oda, ahol még nem volt. :))

2020. szept. 1. 22:56
 13/30 anonim ***** válasza:
96%
Amikor a macska okosabb, mint a gazdája.
2020. szept. 1. 23:07
 14/30 anonim ***** válasza:
96%
Az a macska, amelyik sokat iszik, nagy esèllyel vesebeteg
2020. szept. 1. 23:20
 15/30 anonim ***** válasza:
94%
Egy macskát nem lehet kényszeríteni semmire.
2020. szept. 1. 23:31
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd békén szerencsétlen macskát. Majd iszik, ha szomjas lesz, lehet, hogy akkor, amikor nem látod. A mi cicáink is jobban szeretnek inni a csapból, zuhanyzóból, a mi poharunkból, vagy bármilyen kint felejtett vízből, ami nem nekik lett oda rakva.
2020. szept. 1. 23:47
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha néha iszik az edényből semmi baja. A macskák nem isznak sokat, és attól is függ, hogy mit eszik.

Az enyém nedves tápot eszik főleg, hetente néhány alkalommal iszik, télen van, hogy hónapokig semmit. Az edényt megválogatja, van saját bögréje az asztalon, a földre tett edényből nem hajlandó inni.

2020. szept. 2. 00:52
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lenne rossz ha feltűnően gyakran iszik, ugyanis a macskák veséje egyre rosszabbul funkcionál a korral. A konzervek is tartalmaznak folyadékot ami részben pótolja szóval nem kell aggódj e miatt.

Egy nagyobb bögrébe tegyél elé vizet (így lassabban poshad a víz) amit időnként frissítsd. De ha sima virágöntöző locsolókannából iszik az is tökéletes.

2020. szept. 2. 03:35
 19/30 anonim ***** válasza:
66%

A macskák nem szeretik az állott vizet, elég finnyásak ilyen téren. A fél órája kint lévő víz állottnak számít.

Nekünk benti cicáink vannak, és egy itatókutat vettünk nekik zooplusról. Azóta sokkal többet isznak, sokkal szívesebben isszák azt a vizet, amit a kis gép forgat, frissebb lesz tőle. Az ára 6-10 ezer Ft között mozog, nem olcsó, de ha karban van tartva több évig is működhet.

2020. szept. 2. 03:43
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én nem zooplusról választanék itatókutat. A 6-10ezer nem sok, de olyan kialakításúak, amiben átlagosan három hetente szűrőt kell cserélni. Összeadva baromi borsos ára lesz...

Olyat keress, kérdező, amelyiknek olyan a kialakítása, hogy nem kell folyamatosan kidobálni a szűrőt! Lehet, hogy elsőre drágább, de hamar visszahozza az árát.

2020. szept. 2. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!