Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek a cicámmal, hogy...

Mit tegyek a cicámmal, hogy ne hordja haza az élő verebeket?

Figyelt kérdés

Tudom,hogya cicák hoznak ételt a gazdijuknak, mert úgy gondolják a gazdi éhezik. De nőstény macsekom élve hozza haza a verébfiókákat. Volt hogy olyat hozott aki nem rég kelt ki a tojásból, szeme csukva volt és teljesen kopasz volt. Van mikor olyan aki még fióka és csak csapdosni tud a szárnyával.

A macskám kinti-benti de jobb szeret kint lézengeni. Volt egy régi orgonabokrunk azt írtottuk ki és a gallyakat hagytam kiszáradni, láttam odaköltöztek a verebek gondoltam hagyom akkor a gallyakat, nem égetem el....de így nem tudom mi legyen. Valami ötlet?

2020. júl. 29. 08:42
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
63%

16 -17-es: szóval, a macskát behurcolták Ausztráliába (vajon ki is?), és meglepődtek, hogy vadászik? És: elszaporodtak? Esetleg ivartalanítani kellett volna őket.

Kiirtott egy fajt? Az ember hányat is irtott ki?

2020. júl. 29. 22:40
 22/34 anonim ***** válasza:
61%
:(
2020. júl. 29. 23:02
 23/34 anonim ***** válasza:
26%

21

ne akard a macskatartók felelősségét az egész emberiségre szétkenni!

2020. júl. 29. 23:37
 24/34 anonim ***** válasza:
53%

A macskát azért háziasították, mert vadászik. Az, hogy dorombol, puha és kecses, és lehet simogatni, csak egy bónusz volt.

A lényeg az volt, hogy távol tartja a rágcsálókat a gabona raktáraktól. Hogy megfogja a madarat is? járulékos veszteség. A madár tud repülni, a macska nem. Életképes madár nem végzi a macska szájában.

Én kertes házban lakom, egyetlen évig nem volt macskám. Nem akartam másikat, gyászoltam a régit. Aztán megtelt a kamrám egerekkel. A szomszéd tyúkot tartott, malacot nevelt.

Amikor már be sem mertem lépni a kamrába, és megették az egerek a húsvétra szánt csokinyuszit is, szóltam a gyerekeknek, hogy macskát hozzatok. Most!

Jött a cicc, két hét alatt megoldódott a problema.

2020. júl. 30. 13:01
 25/34 anonim ***** válasza:
18%

Az is járulékos veszteség, ha a macskád kocsi elé szalad és kilapul.

Az is járulékos veszteség, hogy a macskád kocsi elé szalad és a vezető félrerántja a kormányt, balesetet okozva több milliós kárt okoz.

Láttam már olyat, hogy a több milliós motor a földön fekszik és a srác várja a rendőrt jegyzőkönyvet felvenni, mert egy macska elészaladt és eldobta a motort).

Ha a szomszéd kutyája elkapja a cirmikét, akkor az is járulékos veszteség.

Ez aztán a felelős állattartás.

Az látom, hogy nem zavar, hogy az állatvilágot kiírtja maga körül

hogy az aranyhalakat kihalássza a tavamból, hogy a feketerigókat, gyíkokat mind levadássza, hogy telepisálja a teraszom, teleszarja a virágágyásom.

Nem kellett volna belegondolnom, most muszáj lesz a kertemben lévő "kóbor" macskákat befogni és menhelybe vagy állatorvoshoz vinnem elaltatásra.

Ja csak szólok, hogy a múlt században tényleg a macska volt a megoldás a rágcsálók ellen, de manapság már léteznek csapdák, mérgek, ultrahangos riasztók, amik hatásosak ÉS SZELEKTÍVEK.

2020. júl. 30. 14:29
 26/34 anonim ***** válasza:
45%

"Nem kellett volna belegondolnom, most muszáj lesz a kertemben lévő "kóbor" macskákat befogni és menhelybe vagy állatorvoshoz vinni elaltatásra."

Ha komolyan ekkora f@szfej vagy, akkor meg is érdemled, hogy teleszarják a kertedet.

2020. júl. 30. 14:35
 27/34 anonim ***** válasza:
45%
Én amúgy kifejezetten örülök annak, hogy a macskám megeszi a madarakat, így legalább nem zabálják le a szőlőt meg a cseresznyét.
2020. júl. 30. 14:41
 28/34 Lena7 ***** válasza:
38%

25

A kóbor szót idézőjelbe tetted, szóval gyanítom, hogy valamelyik szomszédodé és csak átmegy hozzád.

Más macskáját meg mért akarod megöletni ?

Meg amúgy is, egy ártatlan életet mért akarsz elvenni ?

Nem a macska hibája az, hogy a gazdája nem foglalkozik vele.

Igen léteznek ultrahangos riasztók, amik nem működnek és léteznek mérgek is, amik nem csak a patkányokat ölik meg, hanem más állatokat is.

Egy macska meg ok nélkül nem pisálja teli a teraszod.

2020. júl. 30. 14:45
 29/34 anonim ***** válasza:
44%

"akkor meg is érdemled, hogy teleszarják a kertedet"

ja a macskák szerinted tudják, hogy kinek a kertjébe kell szarni, mert megérdemli

azt hittem, hogy a száraz, porhanyós, művelt föld miatt szarnak ide

2020. júl. 30. 14:58
 30/34 anonim ***** válasza:
80%

"örülök annak, hogy a macskám megeszi a madarakat"

na látom te se vagy biokertész

a madarak igen nagy mennyiségű kártevő rovart fogdosnak össze

de gondolom a madarak azért eszik le a szőlőd, mert tudják, hogy fszfej vagy

2020. júl. 30. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!