Prevital Naturel alutasakos macskaeledel?
Tescoban láttam a Prevital macskakaja egy új változatát, ez a Naturel úgy tűnik 82% húst tartalmaz.
Próbáltátok már? Van szószos meg zselés is.
Ne hidd el, a Prevital ugyanúgy kb. 4% hústartalmú, mint bármely más kommersz táp. Az adatok megtévesztőek, kizárt a 82%, annyi még a prémiumokban sincs.
Ettől függetlenül nincs baj a Previtallal, én is gyakran adom a cicámnak a többi olcsó nedves mellett, szereti is, de ennek ellensúlyozására igyekszem legalább száraz tápból minőségit venni.
"Összetétel: hús és állati származékok (82% a húsfalatokban, melyből 4% pulyka"
Szóval,a "származékok" az minden, csak nem hús, a 4% a valós, ugyanúgy, ahogy a Kitekatban, Whiskasban vagy épp a tescosban.
"hús és állati származékok (82% a húsfalatokban melyből 4 % csirke), növényi fehérje kivonatok, növényi eredetű származékok (0,4 % inulin), ásványi anyagok, különféle cukrok."
Tehát 4% a tényleges husi, a maradék a húsipari szemét, illetve a kulcsszó a "falatokban", ha tovább olvasol az analitikai összetevőkig, akkor 8,5% a fehérjetartalom, és ennek a fehérjetartalomnak a 82%-a az állati eredetű akármi.
Tehát a sima previtalnál lehet, hogy jobb, de prémium táp még nem lesz ettől. Ha a saját kategóriájában válogatsz, akkor nem (annyira) rossz.
A cukortartalom miatt én nem adnám minden nap, de ha kapnak mellé normális minőségi száraztápot, akkor nagy kárt nem csinál, a nedvesben úgyis a nedvesség a lényeg. :)
Egy ilyet eszik naponta. Reggel-este elfelezem. Kap hozzá sült csirkehúst vagy halat meg néha főtt tojást.
Csak a szaftja miatt kapja. Ezen felül Carnilove száraz eledelt eszik. Csak ő a szárazat szereti a legjobban, így ki kell találnom valamit, hogy egyen mást is, ami nem olyan száraz, mert félek, hogy baja lesz.
Itt ne várj valós választ, mert ha valaki közép kategóriájú táppal etet, azt már megszólják.
Azért nem írják rá %-osan az összes benne lévő húst, mert minden van benne, akárcsak a prémium eledelekben, csak ott kategóriába sorolják a marketing miatt. Mindegyikben ugyanolyan emberi fogyasztásra alkalmatlan hús és állati származék van. De nyugodtan hívd fel a gyártót, vagy írj emailt nekik.
Egy 'prémium' eledelnél azért lehet tudni,hogy mi az (izom)hús/melléktermék arány, és a melléktermék meg van nevezve, hogy milyen szerv ( szóval nem random hulladék).
Ezeknél az akármiknél meg a patátol a körmön át minden lehet ugye, hiszen a származék az tág kategória. Namost amiből lehet párizsit csinálni az már nem ide kerül, szóval jah..
Hogy konkrétan erről a cuccról is beszéljek, szerintem a 450mg taurin kevés, a cukor mint összetevő kerülendő,a kasszia gumi szintén , ilyen 1000huf/kg árban pedig ha nem feltétel az alutasak akkor inkább a smilla felé húznék mert az se drágább, vagy rádobnék egy kicsit és animonda carny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!